28 Temmuz 2014 Pazartesi

Ağrılı Mahkum Öldürüldü Mü?

İSTANBUL (DİHA) - Adli bir suçtan dolayı girdiği cezaevine 3 ay önce kaldığı Edirne Cezaevi'nden Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edilen Nihat Yılmaz isimli mahkum, cezaevine getirildiği günden bu yana cezaevi idaresinin kendisini intihara sürükleyip, öldürmek istediğini ailesine ve savcılığa anlatmasına rağmen, kaldığı koğuşuna getirilen başka bir mahkum tarafından 24 saat geçmeden jiletle boğazı kesildikten sonra iple boğularak öldürüldü.


Tutsaklara yönelik işkence, dayak ve hak gasplarıyla sık sık adı gündeme gelen Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde göz göre göre bir cinayet işlendi. Adli bir suçtan kaynaklı 6-7 yıl önce Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Ağrı nüfusuna kayıtlı Nihat Yılmaz isimli bir mahkum, 2-3 ay önce sevk edildiği Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde kaldığı koğuşa aynı gün konulan başka bir mahkum tarafından jiletle yaralandıktan sonra, iple boğularak katledildi.

Sevk edildiği günden bu yana öldürüleceğini söyledi

Katledilen Nihat Yılmaz'ın amcasının oğlu Ümit Yılmaz'dan alınan bilgilere göre, katledilen Nihat Yılmaz Tekirdağ Cezaevi'ne sevk edildiği günden bu yana ailesine telefon yada mektup ve fax yoluyla sürekli cezaevi idaresinin, bir kadın başgardiyan ile diğer gardiyanları şiddet ve baskılarına maruz kaldığını, cezaevinde bu kişiler tarafından öldürüleceğini anlatmaya çalıştı. Öyle ki kötü muameleye maruz kaldığı zamanlara ait kamera kayıtlarının incelenmesini bile istedi.

Darp edildiğine dair rapor da aldı

Nihat Yılmaz ve ailesi, Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığına da şikayette bulundu. Savcılığa da cezaevinde intihara sürüklenmeye çalışılıp, öldürülmek istendiğini anlatan Yılmaz'a savcılık tarafından sevk edildiği hastanede darp raporu verildi.

Yapıldığı belirtilen bu şikayetin nasıl sonuçlandığı bilinmezken amcasının oğlu olan Ümit Yılmaz'ın anlatımlarına göre öldürülen Nihat Yılmaz en son geçtiğimiz Perşembe günü annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yine üzerindeki baskıları ve maruz kaldığı kötü muameleleri anlatarak ağlamaya başladı. Yılmaz, görüşmelerinde annesine başına bir şey gelmesi halinde aynı cezaevinde kalan arkadaşı olan Mehmet Seyidoğlu isimli mahkumdan tüm ayrıntıların öğrenilebileceğini bile annesine söyledi.

Annesine ile yaptığı bu görüşme Yılmaz'ın yaptığı son görüşme oldu.

Bu görüşmenin hemen ertesi günü koğuşta tek başına kalan Yılmaz'ın yanına cezaevi idaresi tarafından başka bir mahkum daha yerleştirildi. Cezaevi idaresinin Yılmaz'ın odasına yerleştirdiği bu mahkum, Cumartesi gecesi sahur vakti, önce jiletle yaraladığı Yılmaz'ı daha sonra iple boğarak katletti.

Olay ancak gardiyanların Pazar sabahı yaptıkları sayımda anlaşılabildi. Sayım için koğuşa giren gardiyanlar Yılmaz'ın cesedini yerde katil zanlısı mahkumu da başında bekler buldu.

Öldüğü belirlenen Nihat Yılmaz'ın cenazesi Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Onu öldüren mahkum ise hücreye alındı.

Katil zanlısı cinayeti cinsel ilişki teklifi nedeniyle işlediğini söyledi!

Yaşanan olay Yılmaz ailesine ise ancak bir gün sonrasında Pazar günü haber verildi. Çocuklarının katledildiği haberini alan aile hemen cezaevine gitti. Yine katil zanlısını sorgulayan Cumhuriyet Savcısı ile bizzat görüşen yakını Ümit Yılmaz'ın aktardığına göre, katil zanlısı mahkum, savcıya cinayeti Yılmaz'ın kendisine "cinsel ilişki teklifinde bulunduğu gerekçesiyle" işlediğini anlattı.

Oysa ki koğuşa gireli daha 48 saat olmamıştı

Ümit Yılmaz'a katil zanlısının verdiği ifadeyi paylaşan cinayeti soruşturan savcının anlattıklarına göre katil zanlısı ifadesinde cinayeti neden işlediğini şöyle anlattı: "Nihat, bel fıtığının olduğunu söyleyip, sürekli belini kremlememi isterdi. Ben de sırtına kremlerdim. Fakat en olay günü bu kez 'Gel bu kez ben senin belini kremleyeyim, hep sen benimkini kremliyorsun' diyerek cinsel ilişki teklifi imasında bulunması nedeniyle öldürdüm."

Aile: Cinayeti cezaevi idaresi işledi

Katil zanlısının ileri sürdüğü bu gerekçe ailenin öfkesini daha da büyüttü. Aylardır 'geliyorum' diyen bir cinayet sonrasında Bayram öncesi çocukları katledilen aileye göre, anlatılanlar kesinlikle yalan ve cinayeti meşrulaştırmaya ve üzerini kapatmaya dönük. Bunun nedeni de henüz katil zanlısının Nihat Yılmaz'ın odasına yeni yerleştirilmiş olması ve aradan daha 48 saat geçmemiş olmasına rağmen katil zanlısının 'sürekli belini kremlerdim' diyebilmesi.


Katil zanlısının cinayeti meşrulaştırmak için ileri sürdüğü bu gerekçeye, aylardır çocuklarının öldürüleceğini söylemesi nedeniyle kesinlikle inanmayan Yılmaz ailesine göre çocukları bizzat cezaevi idaresi tarafından söz konusu mahkum eliyle öldürüldü. Aile çocuklarının katillerinin bulunup, hesap sorulması için tüm girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Öldürülen Nihat Yılmaz'ın cenazesi ise cinayetten sonra kaldırıldığı hastane morgundan otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Yaşanan cinayeti ve iddiaları yöneltmek üzere ulaşmaya çalıştığımız cezaevinin santral telefonu sürekli meşgul çaldığından olay hakkında yetkililerden bilgi alınamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder