15 Temmuz 2014 Salı

Ağrı AKP'nin Karın Ağrısı Oldu

Ağrı'da iki ay gibi kısa bir sürede BDP karşısından 16 defa yenilen AKP, Ağrı yenilgisini unutamıyor olmalı ki, medya gücünü kullanarak Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık'a saldırıyor.


Başından beri Ağrı yenilgisini hazım edemeyen AKP, Ağrı'da tabela partisi olmanın intikamını alma peşinde. Başkan Sırrı Sakık'ın Ağrı'ya gelişi öncesi Ağrı'yı kale olarak gören AKP, Sırrı Sakık'ın gelişi ile kale olarak gördüğü Ağrı'yı kaybetti. Sadece Ağrı'yı kaybetmekle kalmayan AKP, Ağrı'da il başkanı bile bulamayarak tabela partisi oldu.

Ağrı Belediyesini çok büyük bir borçla devralan BDP, belediyeyi devir aldıktan kısa bir süre sonra belediye araçlarının gizlice götürülüp AKP'li belediyelere verildiğini ve ayrıca parke taşı üretme fabrikasında, 1 trilyonluk malzemenin çalındığını tespit etti. AKP'den kalan borç batağı yüzünden Ağrı halkına istenilen düzeyde hizmet sunamayan BDP'li belediye, borcu ödemek ve kaynak bulma telaşında. Bu sebepden dolayı eş başkan Sırrı Sakık bölge ve dünya belediyelerinde kaynak arayışına çıkarken, eş başkan Mukaddes Kubilay ise var olan imkanlarla Ağrı halkına hizmet sunma telaşında.

AKP'nin arkasındaki devasa medya gücü ise, patronlarından aldıkları talimatla eş başkan Sırrı Sakık'a saldırmak istiyor. Ancak BDP'li belediyenin hiç bir açığını bulamadıkları için, iftira ve yalanlar üzerine haberler sunuyorlar. AKP'nin bu tavrı karşısında Ağrı halkı "Anlaşılan Ağrı, uzun süre AKP için karın ağrısı olacak" ifadelerinde bulunuyor.

Haber: Herêma Agirî

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder