8 Şubat 2014 Cumartesi

Patnos’taki Merxuri aşireti BDP’ye katıldı

Ağırı’nın Patnos ilçesindeki Merxuri aşireti BDP’ye katıldı. BDP seçim bürosu önünde yapılan açıklamaya BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Patnos İlçe Başkanı İkram Bedir, BDP Patnos belediye Eşbaşkan adayları Fecri Aslankan ve Nurhan Karadağ, Merxuri aşireti mensupları ve kitle katıldı.


Açıklamada konuşan, Merxuri aşireti adına 2 dönem değişik partilerde İl Genel Meclis üyeliği yapan Veli Çokyaman, "Böyle bir süreçte halk olarak birlik beraberlik içinde olmamız gerektiği için biz de kendi partimize ve çözüm sürecine destekte bulunmak için hiçbir menfaat beklemeden, canı gönülden destek vereceğiz. Burada tüm aşiretlere sesleniyorum; gelin kendi partinize destek sunun. Herkes artık Kürt halkının birlik beraberliğini görsün. Bu süreçte herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Bugün benim en mutlu günüm, çünkü halkımla beraber hareket ediyorum" dedi.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise Merxuri aşiretine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Patnos'ta bulunan tüm aşiret mensuplarına çağrıda bulundu. Aksoy, "BDP, Kürt halkının gerçek evidir. Bugün o gündür. Artık evinize dönün" dedi. Konuşmaların ardından seçim bürosuna geçildi.

Fırat Haber Ajansı / Ağrı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder