7 Şubat 2014 Cuma

Nehir Kenarındaki Ağrı'da İçecek Su Yok!

 AĞRI (DİHA) - Ağrı’da Murat Nehri kenarında bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri içecek su bulamıyor. Yaz kış sularının akmadığını dile getiren mahalleli, su ihtiyacını itfaiyenin taşıdığı su ile karşılıyor.

Ağrı’da Murat Nehri kenarında bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki küme evlerde yaşayan yurttaşlar su bulamıyor. Mahalleli su ihtiyacını belediyenin itfaiye aracıyla getirdikleri suyla karşılıyor. Çeşmelerin akmamasının nedeninin soğuk hava olmadığını belirten yurttaşlar, yaz-kış sularının akmadığını dile getirdi. Mahalleye ne yazın ne de kışın su verildiğini söyleyen Fatma Şahin, “Sularımız akmıyor. Ne yazın ne de kışın biz su görmüyoruz bu çeşmelerden. Bu su derdinden dolayı rezil olduk. Bu itfaiyenin getirdiği su içilmiyor. Hepsi paslıdır. Hastalarımız var. Suyun içinde kum çıkıyor. Bu suyu hiç kimse içemiyor. Çok zor durumdayız” dedi.


‘Kışın kar eritip yazın ise Murat’a gidip elbiselerimizi yıkıyoruz’

Mahallede hiçbir hizmetin olmadığını ve akşama kadar su alabilmek için yol kenarında itfaiye aracını beklediklerini söyleyen Ayşe Çelik ise “Akşama kadar bu haldeyiz. Biz kışın kar eritip yazın ise Murat’a gidip elbiselerimizi yıkıyoruz. Burada perişanız. Kimse halimizi bilmiyoruz. Güya bize su veriyorlar. 10 kişiye bu su nasıl yeter? Ne banyo yapabiliyoruz ne temiz bir su içebiliyoruz ne bulaşık yıkayabiliyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz. Ne yolumuz var. Neymiş biz şehirdeymişiz. Ne şehri ne hizmeti. Biz yazın da bu haldeyiz. Yazın gidip Murat’ın suyunu getirip çocuklarımızı yıkıyoruz. Çocuklarımızın vücudunda yaralar oluşuyor. Sanki biz mülteciyiz. Kimse halimizi sormuyor. Bize bir çözüm bulamıyorlar. Her ile hizmet için para gidiyor. Doğal olarak buraya da gönderiliyor. Hani nerde o para? Hizmet için gönderilen paraya ne oluyor? Bize hizmet için gönderilen parayı kim allıyor? Hakkımızı o payı yiyen hiç kimseye helal etmiyoruz” diye tepki gösterdi.

‘Çeşme var ama su akmıyor’

Suların akmadığını ve su ihtiyacını yer altı kuyulardan sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Ferzender Yardımcı adlı yurttaş da “Buralarda hiç hizmet yapılmıyor. Şebekesi çekilmiş ama su yok. Bu mahallede yaşayan herkes mağdur. Kuyuda çıkan suları içiyorlar. Bu sular da pistir, her şey bu sulara karışıyor. Biz iyi bir hizmet istiyoruz. Sonuçta biz de insanız. Herkes gibi iyi bir hizmet bekliyoruz. Hizmet yapılan yerlerden neyimiz eksik. Biz de boşu boşuna masraf edip çeşmeyi açtık. Çünkü çeşme var, ama su yok. Ağrı gibi bir yerde su sorunun kesinlikle olmaması gerekir. Suyun içinde yaşıyoruz ama su bulamıyoruz” diye konuştu.

AHMET TAŞTAN / DİHA






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder