11 Şubat 2014 Salı

DOĞUBAYAZIT’TA BDP’NİN GÖRKEMLİ SEÇİM BÜROLARININ AÇILIŞI

 Doğubayazıt’ta ana caddelerin çoğu BDP amblemi taşıyan renk renk “keskesor” gökkuşağı bayraklarla süslenmiştİ.


İşte o caddeleri süsleyen “keskesor” flamalar ve bayraklar altında BDP’nin anons minibüsünde yükselen özgürlük şarkılarıyla büyük kitle yürüyüşe geçti….
Önde davul ve zurnanın otantink ritmi ile yürüyüşe geçen yüzlerce kişi özgürlük şarkıları söyleyerek ritim adımlarla Ağrı Caddesindeki BDP’nin birinci seçim bürosunu halaylar çekerek açtılar.

Daha sonra aynı topluluk bir bayram havasında Iğdır 1. caddesindeki BDP 2.seçim bürosunu hizmete soktular…

Yüzlerce kişi Iğdır 1. caddesinden Mustafa Alpdoğan caddesine doğru özgürlük şarkıları eşliğin de el çırparak yürüyüşe geçtiler… bu yürüyüş sanki bir iktidar yürüyüşüydü… kadın, erkek, çoluk çocuk herkes coşku içersinde salt kadınlara ait BDP 3. Bürosunu da hizmete soktular.


Coşkulu topluluk Belediye Caddesi boyunca davul zurna ve özgürlük şarkıları söyleyerek, Yaşamını Kürtlere adayan büyük insan Dr.İsmail Beşikçi adını taşıyan caddeye girerek, burada bulunan BDP 4.Seçim Bürosunun açılışını yaptılar.

Doğubayazıt BDP Seçim Bürolarının açılışına Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Eş Başkanları Av.M.Rohat Özbay,DelalTekdemir,Ağrı BDP İlçe Başkanı Halef Keklik,BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İsa Özer,Tuhayd-der Başkanı Mehmet Bozkurt,Siyaset Akademisi  yöneticisi Telat Aktaş,Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz,BDP İl ve Belediye Meclis üye adayları ve halk katıldı.


Açılışta konuşma Yapan Ağrı Milletvekili Halil Aksoy BDP Doğubayazıt Eş Başkanları Av.M.Rohat Özbay,Delal Tekdemir,Ağrı BDP İl Başkanı Halef Keklik,BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İsa Özer BDP seçim Bürolarının açılışlarında yaptıkları konuşmalara da “Özgürlüklerin yükselişini” dile getirerek buna sahip çıkılmasına dikkat çektiler.

Halkın Sesi Haber- Turgay Salman












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder