12 Şubat 2014 Çarşamba

BDP MUŞ MİLLET VEKİLİ DEMİR ÇELİK DOĞUBAYAZIT’TAKİ ENERJİ-SEN ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

Yerel yönetimlerden sorumlu BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İsa Özer, STK’lılar,Doğubayazıt Aras Edaş işçi çadırını ziyaret ettiler.

Yerel yönetimlerden sorumlu BDP Muş Milletvekili Demir Çelik “Enerji-sen  emektarlarına yapılan bu zülmü kınıyoruz ve onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”
Konuşmasına şöyle devam eden çelik;
“2 gündür Doğubayazıt’ta Eş Belediye başkanlarımızın Eğitim süreçlerine dâhil olduğumdan, gördüm ve tanıklık ettim ki, Doğubayazıt gibi özgürlüğün kalesinde emekçinin kıyımı, yoksulun kıyımı pervasızca yürüyor. Bunu bize hak görenlere itiraf edemediğimize, bunu bize reva göremeyenlere karşı isyanı meşru zeminde yükseltmediğimizde bu kıyım devam edecektir.

AKP’nin 12 yıllık iktidarından 11 bin emekçi yaşamını iş cinayetinde kaybetmiş. Yüzbinlerce insan, emeğinin sömürgesine razı geldiği işi kaybetmiştir.

12 yıldır uluslararası taşeron firma olmadan, ekonomik güçlerin orta Doğuda ki taşeron olmanın rolüne soyunan AKP, her şeyi özelleştirdiği gibi taşeronlaştırmıştır, yasalaştırmıştır. Bu özelleştirmenin sonucudur ki Ağrı’da, Doğubayazıt’ta onlarca kardeşimiz, onlarca emekçi yoldaşlarımız hak için mücadele etmek üzere baş koymuşken, işinden olmanın işten uzaklaştırmanın tehdidi ile karşı karşıyadırlar” dedi.
Sözlerine bu cümlelerle son veren çelik, enerji-sen işçilerinin düzenlediği halay gösterisini izledikten sonra çadırı terk etti.

Haber: Halkın Sesi-Turgay Salman






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder