10 Şubat 2014 Pazartesi

Ağrı'da BDP'ye Katılımlar Sürüyor

Yerel yönetim seçimlerine devam eden BDP, Doğubayazıt, Patnos ve Diyadin'de çalışmalarını sürdürüyor. Ağrı ve ilçelerinde, hergün onlarca kişilik guruplar ve binlerce mensubu olan aşiretler kayılıyor.


PATNOS

Ağrı Patnos'ta BDP adaylarının seçim çalışmaları aralıksız devam ederken, Memani ve Merxuri aşiretinin ardından Kerdizî aşireti de düzenlenen törenle BDP'nin destekleyicisi olacaklarını açıkladı. Belediye İş Merkezi'nde yapılan katılım törenine BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, BDP Patnos İlçe Başkanı İkram Bedir, BDP Belediye Eş Başkan Adayı Fecri Aslankan, Kerdizî aşiretlerinin kanaat önderi Sıddık Özalaca ile çok sayıda BDP'li katıldı. İlk konuşan Kerdizî aşiretinin kanaat önderi Sıddık Özalaca, BDP'yi kendi partileri olarak gördüklerini belirterek, bundan sonra kendi partilerinin yanında olacaklarını söyledi. Patnos Belediye Eş Başkan Adayı Fecri Aslankan, Kerdizî aşireti ve katılım yapan diğer aşiretleri kutlayarak, "Bundan sonra aşiretlerin BDP'ye katılarak kendi partilerine sahip çıkması için mücadele edeceğiz" dedi.

DOĞUBAYAZIT 

BDP Doğubayazıt Belediye Eş Başkan adayları Rohat Özbay ve Delal Tekdemir seçim çalışmaları kapsamında mahallelerde ev toplantıları gerçekleştirmeye devam ediyor. Sarıgül (Zengezur), Büyük Ağrı ve Uluyol mahallelerinde gerçekleştirilen ev toplantılarına katılan Özbay ve Tekdemir'e TUHAYD-DER yöneticileri de destek verdi. Yüzlerce yurttaşın katıldığı toplantılarda, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat'ta Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü kınandı. Toplantıda konuşan BDP Doğubayazıt Belediye Eş Başkan Adayı Rohat Özbay, "Yıllardır Kürt sorununda barışın mimarı olan, gerçek ve onurlu bir barışı topraklarımıza getirecek olan Sayın Öcalan ile geç kalınmış bir müzakere sürecine girilmiş durumda. Bu süreçte Kürt tarafının güçlü çıkması için hepimiz el birliği ile bu seçimlerde full oy çıkarıp barış görüşmelerinde masada güçlü çıkmalıyız" dedi. Eş Başkan Adayı Delal Tekdemir ise, herkesin 15 Şubat'a karşı sesini yükseltmesi gerektiğini belirterek, "Kürt liderleri tarih boyunca alçak komplolarla ya katledilmiş ya da hücrelere atılmıştır. Tarihte bunun örnekleri açıkça görülmekte. Şex Said'i, Seyit Rıza'yı nasıl bu anlayış katlettiyse, bu anlayışın devamı Sayın Öcalan'ı hücrede çürütmek istemektedir. Özgür geleceğin inşasında adım atan Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü biz kadınlar sağlamalıyız. Kadınların güçlü sesi, zılgıtları sandığa yansıyarak Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü bize sunmalı" diye konuştu.
Yapılan konuşmalar ardından görüş ve öneriler alındı.

Adaylar sabah saatlerinde ise, işten çıkartılan Aras EDAŞ işçilerinin taşeron firmaya karşı haklarını savunmak için kurduğu çadırı ziyaret etti. Adaylar Özbay ve Tekdemir beraberlerindeki BDP İlçe Eş Başkanı İsa Özer, TUHAYD-DER Temsilcisi Mehmet Bozkurt ve SES Doğubayazıt Temsilcisi Recep Altındağ ile işten çıkarılan 37 işçinin Devlet Hastanesi arsası üzerinde kurdukları çadırı ziyaret etti. "Haklı mücadelemiz devam ediyor. Teslim olmayacağız", "Emek sömürüsüne son", "İşimize ekmeğimize geleceğimize sahip çıkıyoruz" pankartlarının ve "Sömürü sistemine son", "Taşeron köleliğine son", "Baskılara boyun eğmeyeceğiz", "Gücümüzü halktan alacağız" dövizlerinin asıldığı çadırı ziyaret eden heyet adına konuşan, SES Doğubayazıt Temsilcisi Recep Altındağ, yapılan haksızlığı kınadı. Altındağ, "Bugün bunu sadece işçi arkadaşlarımızın işten çıkarılması olarak algılamıyoruz. Bu bir bütün olarak Kürdistan coğrafyasının HES'lerle talan edilmesi, Kürdistan coğrafyasında talan edilen barajlardan elde edilen elektriğin fahiş fiyatlarla halka arz edilmesi başta olmak üzere hepsi sömürüdür" dedi. Direnenlerin ortak mücadele yürütmesi gerektiğini belirten BDP Doğubayazıt Belediye Eş Başkan Adayı Delal Tekdemir de, "Bizim bu devletin gerçek yüzünü görmemiz gerekiyor. Bu sistemi tanımamız gerekiyor. Kendini emek sömürüsü üzerine, cins sömürüsü üzerine, Kürtlerin ulus sömürüsü üzerinde kendini yaşattığını biliyoruz" diye konuştu.

DİYADİN

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde BDP'ye katılımlar devam ediyor. Qasirkî aşireti ve Mala Emê Çeto ailesinden yaklaşık 200 kişilik bir grup BDP seçim bürosuna gelerek BDP'ye katıldıklarını belirtti. Gelen kitle adına konuşan Nevzat Özden, hiçbir şart koşmadan destek sunmaya geldiklerini belirterek, "Biz hiç bir şart koşmadan kendi kimliğimiz ve onurumuz için ve BDP'ye katılıp çalışacağız. Bütün Kürt halkının yerinin burası olduğuna inanıyoruz. Herkesi BDP'ye katılmaya davet ediyorum" diye konuştu. Özden'in ardından söz alan BDP Belediye Eş Başkan Adayı Hazal Aras ise, Rojava'da yaşanan gelişmelere değinerek, "Bugün dünyada ve Ortadoğu'da Kürtler ulusal birlik ruhuyla hareket ederek zafere yürüyorlar. Bugün bunun örneği Diyadin'de görüldü. Her gün aile ve aşiretlerimiz kendi partilerine sahip çıkmakla özgürlüğe yürüyorlar" diyerek katılımlardan dolayı herkese teşekkür etti.

DİHA















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder