13 Şubat 2014 Perşembe

Ağrılı mahkumu öldürecekler, intihar etti diyecekler

 (DİHA) - Eskişehir E Tipi Cezaevi'nde tutulan Samet Aydemir'in baskı ve işkence sonucu akıl sağlığını yitirdiği iddia edilirken, aile, "Cezaevinde öldürecekler, intihar etti diyecekler" dedi.


Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü okuyan 22 yaşındaki Samet Aydemir, memleketi Ağrı'da İş Bankası Şubesi'ne 12 Şubat 2002'de düzenlenen molotoflu saldırıdan dolayı gözaltına alınarak tutuklandı. Molotoflu saldırının silahlı saldırı kapsamında değerlendirilmesi sonucu Erzurum'daki özel yetkili mahkeme, Aydemir'e 19 yıl hapis cezası verdi. Eskişehir E Tipi Cezaevi'nde tutulan Aydemir'in baskı ve işkencelere tabi tutulduğu belirtildi. Aydemir'in ağabeyi Mikail Aydemir, kardeşine tutuklu bulunduğu Eskişehir cezaevlerinde işkence ve baskı yapıldığını kaydederek, bundan dolayı kardeşinin akıl sağlığını yitirdiğini söyledi.

'Görüşe gittik, hastaneye kaldırıldı'

Kardeşinin madde bağımlısı ya da kendine zarar verecek biri olmadığını söyleyen Aydemir, "Eskişehir cezaevinde kardeşime yoğun baskı ve işkence uyguluyorlar ve tecrit ediyorlar. Hücresine jilet atıyorlar, 'al kendini öldür senden kurtulalım' diyorlar. Ayakkabı bağlarını ona verip 'kendini bunlarla öldür' diyorlar. Yoğun baskı ve işkenceler sonucunda psikolojisi bozuluyor. Aileye haber verdiler cezaevinde diye, aile görüş için gittiğinde Samet'i Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdiklerini söylediler. Aile görüşüne gidip gördü, ama Samet aileye 'gelmeyin buraya, sizi de öldürecekler. Size de zarar verecekler' deyip kendisini öldürmek için ona yapılanları anlattı. Aile doktoruyla görüştüğünde doktor bir hafta on gün sonra hastaneden taburcu edeceğini aktardı" dedi.

Aile endişeli

Kardeşinin yaşamından endişe ettiklerini belirten Aydemir, yetkilileri kardeşinin durumuna ilişkin duyarlı olmaya çağırdı. Aydemir, devamla şunları söyledi: "Bizler çok tedirginiz, kardeşimi öldürebilirler. Hastaneden cezaevine gönderecekler ve cezaevinde de başına bir şey getirecekler. Sonra da 'kendisini öldürdü' diyecekler. Biz böyle bir şeyden endişe ediyoruz. Bunu yapmaları için zeminde hazır. Zaten baskılardan dolayı çok zayıflamış 70 kilodan 50 kiloya düşmüş. Hastanede olmasına rağmen cezaevindeymiş gibi uygulamalarla karşılaşıyoruz. Aile ziyaret günleri dışında görüştürülmüyor. Ailede çok çaresiz ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder