31 Aralık 2013 Salı

BDP Eleşkirt Yönetimi İstifaları Yalanladı

BDP Eleşkirt İlçe Örgütü bugün yaptığı yazılı açıklamada, Eleşkirt'de 8 kişinin istifa ettiği haberini yalanladı.

Elajgır Ovası / Deşta Elajgırê

Deşta Elajgirê / Zêtka / Agirî   /Elajgır Ovası / Eleşkirt / Ağrı

Elajgır Ovası, Eleşkirt (Zêtka) ilçesini ve Ağrı merkezi içine alıyor.

30 Aralık 2013 Pazartesi

BDP Eleşkirt’te Yerel Seçim Çalışmalarına Başladı

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy Eleşkirt BDP ilçe teşkilatında partililerle buluşarak seçim startı verdi.

BDP Ağrı il başkanı Halef Keklik ve beraberindeki heyeti’ni Eleşkirt BDP ilçe başkanı Turan Yiğitoğlu, BDP Eleşkirt belediye başkanı adayı Nesim Sabuncu ve partililer karşıladı.

Roboski Katliamı Doğubayazıt'ta Kınandı - Video

Roboski Katliamı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kınandı.

Ağrı'da Öğrenciler Roboski Katliamını Kınadı

 Roboski katliamı, Ağrı'da üniversite öğrencileri tarafından yürüyüş, açıklama ve tiyatro oyunları ile protesto edildi.

29 Aralık 2013 Pazar

Bîranînên şahidê 2 serhildanan piştî 20 salan derhetin holê

MÛŞ (DÎHA) - Bîranînên şahidê Serhildana Agirî û Şêx Saîd Fesîh Kaya yê li Navçeya Mîlazgirê ya Mûşê piştî mirina wî 20 sal şunda derketin holê. Di bîranînên Kaya de tê gotin ku di navbera salên 1931 û 1960'an de li Geliyêm Zîlanê de di nav de gelek zarok jî heyî 3 hezar kes tên qetilkirin. Kaya, jiyana xwe piranî ji welatê xwe dûr li Sûriyeyê li koçberiyê derbas kir. Piştî Kaya vegeriya Tirkiyeyê bi salan di girtîgehê de ma û di sala 1990'an de li Mîlazgirê jiyana xwe ji dest dide.

Şahidên dawiyê komkujiya Zîlanê vegotin

AGIRÎ (DİHA) - Şahidê komkujiya Geliyê Zîlana Erdîşa Wanê ku di 13'ê Tîrmeha 1930'an pêk hatibû, axivîn. Şahidan diyar kir ku tevgera leşkeriyê ji bo serhildanê biçewisîne hatiye kirin, lê bi hezaran kesên sivîl hatin kuştin.

28 Aralık 2013 Cumartesi

Komkujiya Roboskî Li Agiriyê Hate Şermezarkirin

Rêxistina BDP'ê ya Agiriyê jî bi heman armancê meş pêk anî. Koma ku li ber avahiya BDP'ê civîyan, heta kolana Komarê meş pêk anîn. Di meşê de nûnerên KESK, DİSK, KURDÎDER, ÎHD Odeya Tabîban jî di navde bi sedan kes amade bûn. Komê di meşê de bê navber silogana "Bê Serok jiyan nabe" got meşiyan. Serokê BDP'a Agiriyê Nevzet Ayna, daxuyanî da û komkujiya Roboskî şermezar kir.

Li Navçeya Patnosê ya Agiriyê jî bi heman armancê di pêşengiya BDP'ê de meşek hat lidarxistin.

Girtiyê Ji Agiriyê Serbest Nayê Berdan

 Qomisyona girtîgehan Şaxa ÎHD'ê ya Stenbolê çalakiya Tîpa F a hefteya 93'an pêk anî. Di vê çalakiye de azadiya Mustafa Omer Polatli xwestin.

Ağrılı Hasta Tutsak Serbest Bırakılmıyor

 İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu, "F oturma" eyleminin 93'üncüsünde kalp ve astım hastası Mustafa Ömer Polatlı'ya özgürlük istedi.

AĞRI ADAYINI KARŞILIYOR

BDP Ağrı'dan Tüm Halkımıza Duyuru:

Ağrı Belediye Başkan Adayımız Sayın Sırrı SAKIK 03.01.2014 tarihinde saat 13:00'de Dambat'ta karşılanacaktır. Tüm halkımız davetlidir.

Diyadin Adayını Bağrına Bastı - Video

BDP Diyadin Belediye Başkan adayı Hazal Aras, ilçede coşkuyla karşılandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde BDP'den belediye başkan adayı gösterilen Hazal Aras, ilçe halkı tarafından coşkuyla karşılandı. İlçe girişinde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılanan Aras ve beraberindekiler, bir süre ilçe turu attıktan sonra parti binasına geçti. Parti binası önünde davul zurna eşliğinde halay çeken kitle, sık sık "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Şehîd namirin" sloganları attı. "Çerxa Şoreşe" marşının okunduğu törende konuşan BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, Diyadin'e "özür borçlu olduklarını" dile getirerek, "Bundan sonra halkımızın hizmetkarı olacağız" dedi.

Roboski Katliamı Patnos'da Kınandı

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü, 28 Aralık 2011 gecesi havalanan Türk savaş uçaklarının bombardımanı ile bir katliamı yaşadı. Çoğu çocuk 34 kişi katledildi. Gizli yürütülen soruşturma savsaklanırken, bugün Ağrı Patnos'da meydanlara inen binlerce kişi, Roboski için adalet isteyerek, sorumluların yargılanmasını istedi.

Roboski Katliamı Ağrı'da Kınandı

 Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü, 28 Aralık 2011 gecesi havalanan Türk savaş uçaklarının bombardımanı ile bir katliamı yaşadı. Çoğu çocuk 34 kişi katledildi. Gizli yürütülen soruşturma savsaklanırken, bugün Ağrı'da meydanlara inen binlerce kişi, Roboski için adalet isteyerek, sorumluların yargılanmasını istedi.

27 Aralık 2013 Cuma

13 bin TL bulunmazsa karanlığa gömülecek

AĞRI (DİHA) - Ağrı'da, 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla 4 kişilik ailesine bakan Orhan Kılıç isimli yurttaş, 13 bin lira maliyeti olan göz ameliyatı masraflarını karşılayamaması durumunda görme yetisini kaybedecek. Valilik başta olmak üzere yardım başvurusunda bulunduğu her kurumdan olumsuz yanıt alan Kılıç, karanlığa mahkum olmak istemediğini belirterek, duyarlı kişi ve kurumlara çağrı yaptı. 

Adö Der Roboski Katliamını Kınayacak

Ağrı Dağı Öğrenci Derneği (Adö-Der), Roboski katliamının ikinci yıldönümü munasebetiyle Pazartesi (30.12.2013) günü saat 12:00'da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Merkezi  Katliamınde bir basın açıklaması yapıp, katliamı kınayacak.

DİYADİN ADAYINI KARŞILIYOR

BDP Diyadin Belediye Başkan Adayı Xezal Aras konvoy eşliğinde Ağrı merkezden hareket ederek, Diyadin yol ayrımında Diyadin halkıyla buluştuktan sonra, konvoyla Diyadin turu yapıp, halkı selamlayacaktır. Daha sonrasında selamlama konusması yapılacak. Tüm Diyadin halkı davetlidir.

26 Aralık 2013 Perşembe

Eleşkirt Belediyesinin Sorumsuzluğu

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde, Fatma Polat isimli vatandaşın tek katlı evinde yangın çıkması sonucu, vatandaş itfaiyeye haber verdi. Ancak itfaiyeye haber veren vatandaş, belediyenin sorumsuzluğu ile karşılaştı: Yangını söndürmeye gelen itfaiyenin suyu donmuştu.

25 Aralık 2013 Çarşamba

BDP'nin Serhat bölgesi adayları açıklandı

BDP'nin Serhat bölgesindeki belediye başkanları düzenlenen törenle açıklandı. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2009'daki yerel seçimlerin ardından tüm belediyelerine dönük operasyonların gerçekleştirildiğini; ancak bunların diğer partilere yapılan aksine yolsuzluk operasyonu olmadığına dikkat çekerek, "Artık Türkiye'de bunlara alternatif üçüncü bir güç var. İmamın ordusuna, Mustafa Kemal'in askerlerine ve Tayyip'in hırsızlarına karşı biz gücüz" dedi.

Diyadin’de Gözaltına alınanlardan 4′ü Tutuklandı

Diyadin’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 8 kişiden 4′ü tutuklandı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde 21 Aralık günü ilçe merkezi ve köylerde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında BDP yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi, sevk edildikleri Erzurum Adliyesi’nde savcılığa çıkarıldı.

Diyadin'de 45 kişi bilgileri olmadan AKP üye yapıldı

Diyadin ilçesinde BDP’li il genel ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 45 kişinin bilgileri dışında AKP’ye üye yapıldığı ortaya çıktı. BDP Diyadin İlçe Örgütü üyesi Selim Ergül, "AKP artık bu çirkin ve kirli politikalardan vazgeçsin, hiç birimizin bu durumdan haberi yok" dedi.

Li Giyadînê 4 kes hatin girtin

Li Giyadînê ji 8 kesên di serdegirtina malan de hatin binçavkirin, 4 jê hatin girtin.

Li navçeya Agiriyê Giyadînê di 21’ê Kanûnê de di serdegirtina malan de rêveberên BDP’ê ji di nav de 8 kes hatibûn binçav kirin û binçavkirî sewqî Edliyeya Erzîromê hatibûn kirin.

SIRRI SAKIK HESAPLARI ALT ÜST ETTİ

Doğubayazıt Gazetesi Başyazarı Nezir Çelik Yazdı: SIRRI SAKIK HESAPLARI ALT ÜST ETTİ

AK Partinin Ağrı'da İşi Hayli Zor

Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) beklenmedik bir şekilde partinin ağır toplarından Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ı Ağrı'dan belediye başkan adayı göstermesi büyük yankı yaptı. Sırrı Sakık'ın adaylığı Ak Parti cephesinde endişeye sebep oldu.

24 Aralık 2013 Salı

BDP’nin Kesinleşmiş Ağrı ve İlçe Adaylarını Açıklıyoruz

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Ağrı’da seçimlere en iyi kadrosu ile giriyor. Özellikle Ağrı Merkez için Sırrı Sakık’ın aday gösterilmesi, Ağrı halkında büyük heyecan ve mutluluk yarattı.

Diyadin'de gözaltına alınan 8 kişi Erzurum'a sevk edildi

Diyadin'de 21 Aralık'ta gözaltına alınan ve aralarında BDP yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi, Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.

Ağrı Barosu: Yargının çifte standardı kabul edilemez!

Anayasa Mahkemesi'nin emsal kararına rağmen tutuklu BDP milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesinin hukukun ihlali olduğunu dile getiren Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, kararın kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

DOĞUBAYAZIT BDP BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

DELAL TEKDEMİR DOĞUBAYAZIT BDP BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYI

Diyarbakır İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında birçok il, ilçe ve belde de göstereceği kadın Belediye Başkan adayları ve eş başkan adaylarını açıkladı.

BDP Ağrı Belediye Eşbaşkan Adayı Mukaddes Kubilay Oldu

BDP Ağrı’da Belediye Eşbaşkan (Belediye Başkan Yardımcısı) Adayı olarak Mukaddes Kubilay dedi.

Mukaddes Kubilay Kimdir?

Hazal Aras BDP Diyadin Belediye Başkan adayı oldu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyadin Belediye Başkan adayı Hazal Aras oldu.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında, belediye başkan adaylarını açıkladı.

Ağrı'nın Diyadin ilçe Belediye Başkan adayı Hazal Aras olurken, Ağrı Eşbaşkanı Mukkades Kubilay, Doğubayazıt Eşbaşkanı Delal Tekdemir, Patnos Eşbaşkanı ise Nurhan Karadağ olarak açıklandı.

Sırrı Sakık: Ağrı'dan Israr gelince 'Baş göz üstüne' dedim

BDP Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Sırrı Sakık, 2014 yerel seçimlerde partisinin Ağrı Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

23 Aralık 2013 Pazartesi

Diyadin'de 8 kişi için ek gözaltı süresi

AĞRI (DİHA) - Diyadin'de gözaltında tutulan 8 kişi için 24 saat ek gözaltı süresi verildi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesi ve köylerinde 2 gün düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 9 kişiden 8'i için 24 saat ek gözaltı süresi alındı. Mustafa Yaşar, Sıdık Çiftçi, Turgay İlboğa, Cengiz Aslan, Adem Aslan'ın ifade işlemlerin tamamlandığı, İhsan Çiftçi, Faruk Sarı, Medet Turan'nın ise ifadelerinin tamamlanmadığı belirtildi.

Ağrı Belediyesi Çöpleri Nereye Dökecek

Son günlerde devam eden soğuk ve de dondurucu hava nedeniyle Ağrı Bölgesindeki göl ve nehirlerin tamamı dondu.

KCK AĞRI DAVASINDA YARGITAY CEZALARI ONADI

"KCK" Ağrı  davasında  haklarında  çeşitli  oranlarda  cezalar  verilen  3  Kürt  siyasetçinin  cezası  Yargıtay  tarafından  onandı.

Seyadê Şame Biyografisi - Video

1922'de Ağrı Bazîd'de doğan Seyadê Şame nişanlı iken cezaevine düşer. 1945 yıllında 15 sene cezaevinde yattıktan sonra dayanamayıp firar eder. Erivan’da mülteci olarak kalır ve 1991'de Kürdistan'da popüler bir radyoda şuan çok meşhur olmuş ''Esmer Eman'' şarkısını söyler... Şu sözlerle başlardı radyo proqramına;

Ağrı'nın Bir Sırrı Olsun

Sırrı Sakık, daha Ağrı Belediyesi koltuğuna oturmadan, bütün Türkiye medyası, Ağrı'dan bash ediyor. Ağrı'nın bu kadar konuşulması ve gündemde olması, Ağrılıları oldukça heyecanlandırıyor.

Roboski Katliamı Taşlıçay'da Kınandı

BDP Taşlıçay İlçe Örgütü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde, Roboski katliamının yıldönümünde faillerin açığa çıkarılması ve tutuklu BDP milletvekillerinin tahliye edilmesi talebi ile yürüyüş gerçekleştirdi.

22 Aralık 2013 Pazar

Ağrı Halkı Sırrı Sakık’ın Adaylığı İçin Ne Dedi?

Ağrı halkının çok sevdiği ve yakından takip ettiği BDP Milletvekili Sırrı Sakık, 2014 yerel seçimlerde Ağrı'dan Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

Roboski Katliamı Ve Utanç Duvarı Doğubayazıt'ta Kınandı - Video

BDP Doğubayazıt Örgütü öncülüğünde, Roboski katliamının yıldönümünde faillerin açığa çıkarılması, Nusaybin'deki utanç duvarı ve tutuklu BDP milletvekillerinin tahliye edilmesi talebi ile yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

'AKP’li Seçilmişler Ağrılılara Hizmet Veremiyorlar'

Doğubayazıt Gazetesi’nin baş yazarı Mehmet Koç, AKP’li Ağrı Belediye Başkanının ve AKP’li Ağrı Milletvekillerinin Ağrılılara hizmet veremediğini, sadece yapay davranışlarla Başbakan’ın gözünü girmeye çalıştığını ve Belediye Başkanı ile Milletvekillerinden memnun olan Ağrılıların sayısının gün geçtikçe azaldığını belirtti.

Bazîd Ji Boy Rojava, Roboskî û Parlementeran Rabû Ser Piya

Li Bazîda Agirî, lêkirina 'dîwarê şermê', Red kirina berdana parlementerên BDP'ê û daliqandina siyasetmedarên kurd yên ku ji aliyê rêjîma Îranê ve pêktê bi meşekê ve hate protesto kirin.

Diyadin’de Roboski Protestosu

Roboski katliamı, Milletvekillerinin rehin tutulması ve Diyadin'de yapılan ev baskınları, ilçede kitlesel bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Diyadin'de esnaf gözaltıları kepenk açmayarak protesto etti

Diyadin'de eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda 6 kişinin gözaltına alınmasını esnaf kepenk açmayarak protesto etti.

Yüksekova'da 3 sivil yurttaşın polis tarafından infaz edilmesi ve faillerinin açığa çıkarılmamasına karşı esnaflar kepenk açmadı.

Roboski katliamı Ağrı'da kınandı

BDP Ağrı İl Örgütü, Roboski katliamının yıldönümünde faillerin açığa çıkarılması ve tutuklu BDP milletvekillerinin tahliye edilmesi talebi ile yürüyüş gerçekleştirdi.

Li Agiriyê komkujiya Roboskî hat şermezarkirin

Rêxistina BDP'ê ya Agiriyê bi boneya salvegera qirkirina Roboskî û neberdana parlamenterên BDP'ê şermezar bikin û kujerên Roboskiyê bên darizandin meşek li dar xistin.

Sırrı Sakık BDP'nin Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden biri olan, Ağrı halkının çok sevdiği BDP Milletvekili Sırrı Sakık, 2014 yerel seçimlerde Ağrı'dan Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

21 Aralık 2013 Cumartesi

Roboski Katliamı Diyadin'de Kınanacak

BDP Diyadin İlçe Örgütü , Roboski Katliamının ikinci yıl dönümü münasebetiyle yarın (22.12.2013) saat 11'de katliam mağdurlarını anıp, katliamı gerçekleştirenleri kınamak amacıyla bir basın açıklaması düzenleyecek.

BDP Tutak Aday Adayları Tanıtıldı

BDP  Tutak  İlçe  Teşkilatı   parti   binasında  halk   toplantısı  ile  aday  adaylarının tanıtımını  yaptı. Kalabalık  halk  topluluğunun  izlediği  toplantının  açılış  konuşmasını  yapan  BDP  Tutak  İlçe  Başkanı  Ayhan  Demirel,’’ Demokratik  kurtuluş  ve  özgür  yaşamı  inşa  hamlesinde  öz  yönetimimizi  kurma  amacıyla  Barış  ve  Demokrasi  Partisi’nden  aday  adaylığına  müracaat  etmiş arkadaşlarımızı  halkımızla  buluşturmak  ve  onları  tanıtmak, projelerini  dinlemek  için  toplanmış bulunuyoruz.’’ dedi.

Roboski Katliamı Taşlıçay'da Kınanacak

Pazartesi günü (23.12.2013) Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde, BDP Taşlıçay İlçe Örgütü öncülüğünde Roboski Katliamı kınanıp, kurbanlar anılacak. Halkın katılımı için ilçede bildiri dağıtan BDP'li yöneciler ve vatandaşlar, halkı katliamın hesabını sormaya çağırdılar.

Li Giyadînê Polîsan 6 Kes Binçav Kirin

Polîsan li navçeya Giyadînê ya Agiriyê serê sibê bi ser 18 navnîşanan de girt. Polîsan di serdegirtina malan de rêveberên BDP'ê jî di navde 6 kes binçavkirin. Yekîneyên midûriyeta polîsan serê sibê li navçeya Giyadînê ya Agiriye bi ser 18 navnîşande girt.

Diyadin'de ev baskınları

Diyadin ilçe merkezi ve köylerinde 18 adrese yapılan eş zamanlı ev baskınlarında aralarında BDP yönetici ve üyelerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.