30 Kasım 2013 Cumartesi

Halil Aksoy, Taşlıçay Kaymakamı Çiçek'i Meclis'e taşıdı

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine atanan Kaymakam Atif Çiçekli'in bölgenin seçilmişleri ile bir araya gelmemesine ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler'e yazılı soru önergesi verdi.

Hozan Serhed'in Yeni Görüntüleri Yayınlandı - Video

Kürt Müziğinin en önemli isimlerinden olan Hozan Serhed'in yeni görüntüleri yayınladı.

İlk defa Med Muzik, Müzik Kanalı'nda yayınlanan Hozan Serhed'in yeni görüntülerin de, Serhed, 'Çî beser Hat Kurdistanekem' adlı Kürtçenin Soranî lehçesinde yazılmış ezgiyi okuyor.

Ağrı'da "Düşmanla Çalışmayın" Mesajı

Ağrı'nın Diyadin ilçesi, Murat Mahallesinde oturan D.A isimli şahsın kapısına bırakılan mektupta, " "Kürdistan'da kendine Kürt diyen bir insan, Kürdistan düşmanlarını güçlendirirse artık Kürt halkının düşmanıdır, Kürdistan'da yeri yoktur." denilerek uyarıldı.

Ağrı'da Hastaneden Atılan Hasta Erzurum'da Müşahede Altına Alındı

Ağrı Devlet Hastanesi'nde hasta yakınları hemşireyle tartıştığı için hastaneden atılan Ahmet Özen (77) Erzurum'da tedavi altına alındı.

Aksoy: AKP ile cemaat rant kavgası içinde

AKP ile Gülen cemaati arasında süren dershanelerin geleceği tartışmalarının temelinin "rant kavgası" olduğunu dile getiren BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, taraflar arasında bu rantın paylaşılması ile tartışmaların da sona ereceğini ileri sürdü.

29 Kasım 2013 Cuma

Li Tûrgûtlû û Patnosê salvegera damezirandina PKK’ê hat pîroz kirin

Li navçeya Manîsayê Tûrgûtlûyê û ya Agiriyê Patnosê bi şahiyan salvegera damezirandina PKK’ê hat pîroz kirin.

Li navçeya Manîsayê Tûrgûtlûyê Rêxistina Navçeyê a BDP’ê 35.salvegera damezirandina PKK’ê li salona Govendê a Şaredariyê bi şahiyekê pîroz kir. Di şahiyê de girseyek qebalix amadebû û wêneyê Rêberê Gelê Kurd Abdullah Ocalan hat vekirin.

Li Bazîdê tevgera helîkopteran

Li herêma Zorava Kir a Çîyayê Agiriyê yê biçûk tevgera helîkopteran hat jiyîn.

Li Giyadînê Polîs bi zorê ketin malan, li Patnosê jî kesek girtin

Li Giyadîn û Patnosa Agiriyê hêzên tîmên taybet û leşkeran avêtin ser malan. Li Giyadinê hêzên tîmên taybet û leşkeran avêtin ser mala Endamê Meclîsa Şaredariya BDP'ê yê bi navê Ahmet Îdaci û birayê wî Yakup Îdaci.Li Patnosê jî Erdal Uçak hat girtin.

Bazid, Yarın Denge TV Ekranlarında Olacak

Ağrı'nın Doğubayazıt (Bazid) ilçesi, yarın (30 Kasım 2013) Denge TV ekranlarında olacak. Doğubayazıt'ın tanıtılacağı programa, BDP'li Doğubayazıt Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, Doğubayazıt'a Ahmedê Xanî Yüksek Okulunu yapan Doğubayazıtlı iş adamı  Aldurbari Goozal katılacak.

Balîfên ku çêdike malan û quncikên rojhilatê dixemilînin

Li Agiriyê Reşat Taşdemîrê 75 salî balîfan ji qamîşê çêdike. Bi vî awayî him nostaljiyê û him jî li dijî teknolojiyê karê xwe vedijîne.

METİN ÇEÇEN İL ENCÜMEN A. ADAYI

Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Tutak İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı olduğunu açıklayan Metin Çeçen, ‘’ Halkların kardeşliğine inanıyorum. Tutak ve bağlı köylerine eşit şekilde hizmet edeceğim’’ dedi. Metin Çeçen, Kürt sorununun barışçıl çözümü, emekle, hizmetle, çeşitli sosyal ve toplumsal çalışmalarla mümkün olduğunu belirtti.

Ağrı'da Yoğun Bakım Hastasını Hastaneden Attılar - Video Ve Belgeli Haber

Ağrı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tutulan bir hasta, yakınlarının hemşireyle tartışması sonrasında hastaneden atıldı.

4 gün önce akciğer yetmezliği nedeni ile Ağrı Devlet Hastanesi’ne getirilen Ahmet Özen (77), yoğun bakımda tedavi altına alındı. Bu sırada ilgisizlikten yakınan Özen'in yakınları ile hemşire arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonrası Ahmet Özen, yakınlarının iddiası üzerine hastaneden atıldı. Bir anda ortada kalan hasta ve yakınları, çareyi Erzurum'a gitmekte buldu. Kendisine ait araçla babasını Erzurum'a götürmek üzere yola çıkan Cevdet Özen, haksızlığa maruz kaldıklarını söyledi.

Doğubayazıt Belediyesi Bölgede Bir İlke Daha İmza Attı

BDP'li Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi bir ilke daha imza atarak, 'Atık Su Arıtma Tesisi'ni Doğubayazıt'a kazandırdı. 'Atık Su Arıtma Tesisi' Doğu Anadolu'da bir ilktir.

Diyadin'de ev baskınları, Patnos'ta tutuklama

Diyadin'de BDP'li Belediye Meclis üyesi Ahmet İdacı ve kardeşi Yakup İdacı'nın evlerine özel harekat timleri ve askerler tarafından baskın düzenlendi.

Patnos'ta bir kişi tutuklandı

Patnos'ta Erdal Uçak isimli yurttaş, hakkında kesinleşmiş bir davası olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Turgutlu ve Patnos’ta PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

Manisa’nın Turgutlu ve Ağrı’nın Patnos ilçelerinde PKK’nin kuruluş yıldönümü şölen ve etkinliklerle kutlandı.

Halil Aksoy: PKK Kürt halkının ilk sesidir

PKK'nin 35. kuruluş yıldönümü Şırnak, Ağrı ve Van'da kutlanırken, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, PKK'nin, bir halkın tamamen küllerinden yeniden oluşturan özgürlük hareketi olduğunu belirterek, "PKK Kürt halkının ilk sesidir" dedi.

28 Kasım 2013 Perşembe

Ağrı İşsizlikte Birinci Sırada

Ağrı Türkiye’de işsizlik oranının en çok olduğu iller arasına girdi

Demirtaş Ağrı'dan Seslendi - Video

AĞRI (DİHA) - BDP Doğubayazıt Siyaset Akademisi'nin açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin Rojava politikalarına tepki göstererek, "Yani AKP'li değilsek Kürt olamaz mıyız? Rojava AKP'li değil diye Kürdistan olamaz mı? Buna izin vermeme gibi bir hakkınız mı var?" diye sordu.

Demirtaş: Dinini Öğrenmek İsteyen Kürdistan'daki Seydalara Baksın - Video

Ağrı'da Kürt gençlerine tavsiyede bulunan Selahattin Demirtaş, "Dini öğrenmek isteyen devlete değil, Kürdistan'daki seydalara bakmalıdır" dedi.

Siyaset Akademisi'nin ve Doğubayazıt Beleyesi'nin yapacağı bazı açılışlara katılmak için Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz İslamiyeti, dinimiz olarak yaşıyoruz. Biz başkalarının yaptıkları gibi, Dini, kişisel hırslarımıza, siyasete alet etmedik.  " dedi.

KEMAL KAYA İL ENCÜMEN ADAY ADAYI

Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Tutak İl Genel Meclis Üyesi Aday Adaylığını açıklayan Kemal Kaya, ‘’ Barış, özgürlük, kardeşlik için Tutak ve bağlı köylerine hizmet edeceğim’’ dedi.

KADİR ELBİ BDP İL ENCÜMEN A. ADAYI

Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Tutak İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı olduğunu açıklayan Kadir Elbi, ‘’ Halkların kardeşliği için ilçeme hizmet edeceğim’’ dedi.

İLHAN TAN TUTAK BELEDİYE ADAY ADAYI

BDP Tutak Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan İlhan Tan, Tutak Gündeme siyasi değerlendirmede bulundu.

BDP Aday Adayı ARSLAN:”Sosyal Düşüncemde Aşiretçilik ve Feodalizme Yer Yoktur”

Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) Tutak Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Cemil Arslan, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimin demokratik bir ortamda yapılmasını tercih ettiğini ifade etti.

Ağrı 100. Yıl Mahallesi'nde Kutlamalar

 Ağrı Merkez, Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde (Cezaevi) / YDG-H Ağrı öncülüğünde, PKK'nin 35. yılı kutlandı.

YDG-H Ağrı Yeni Bir Açıklama Yayınladı

YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) Ağrı, Facebook hesabından ( YDG-H Ağrı Merkez / Navenda Agirî) yeni bir açıklama yaptı.

27 Kasım 2013 Çarşamba

Destpêka Kurdayetiyê

Komara Tirkiyê qaşo Kurd li vê walatê najîn hat avakirin, bi baweriya Kurdê jî wê Tirkbuyînê qebul bikin hat avakirin.

Pişti damezirandina Komara bê Kurd, Kurdan qêriya "Em Kurdin!" Hêzên desthilatdar dest bi kuştinê, koçberkirinê, komkujiyê, asîmîlasyonêkirin..

27 Kasım Ağrı ve Doğubayazıt'ta Kutlandı

PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları büyük bir coşkuyla devam ediyor. Ağrı Merkez ve  Doğubeyazıt’da binlerce kişi şölenlerle PKK’nin 35’inci kuruluş yıldönümünü kutladı.

Demirtaş: Rojava AKP'li değil diye mi Kürdistan olamaz?

AĞRI (DİHA) - BDP Doğubayazıt Siyaset Akademisi'nin açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin Rojava politikalarına tepki göstererek, "Yani AKP'li değilsek Kürt olamaz mıyız? Rojava AKP'li değil diye Kürdistan olamaz mı? Buna izin vermeme gibi bir hakkınız mı var?" diye sordu.

BDP'li Doğubayazıt Belediyesi Çeşitli Açılışlar Yaptı

 BDP Ağrı Doğubayazıt Siyaset Akademisi'nin ve çeşitli çalışmaların açılışı, BDP'li seçilmişler, yöneticiler ve onbinlerce insanın katılımıyla yapıldı.

Açılışa, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, BDP Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Halef Keklik, BDP'li il, ilçe yöneticileri katıldı.

Aksoy ve Demirtaş Doğubayazıt'ta Taziye Ziyaretinde Bulundular

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, BDP Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Halef Keklik ve BDP'li il ve ilçe yöneticilerinden oluşan heyet, önceki gün vefat eden Doğubayazıt'ın kanaat önderlirinden, Şêx Metmeh Nuri Tanrıverdi'nin Doğubayazıt'taki taziye çadırını ziyaret ederek, ailesine ve Doğubayazıt halkına, baş sağlığı dileklerinde bulundular.

Kadın Belediye Başkanından Kadınlara Kurs (Video)

Daha önce birçok ilke imza atan, Ağrı'nın BDP'li Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, kadınlara yönelik çeşitli kurs ve seminer çalışması başlattı.

25 Kasım 2013 Pazartesi

Ağrı BDP’de mülakatlar tamamlandı

Mülakat çalışmalarını tamamladığı öğrenilen BDP tabanında gözler şimdi genel merkezin göstereceği adayda.

İl, ilçe ve beldelerde olmak üzere toplam 100 civarında belediye başkan aday adaylığı için müracaat edilen Ağrı BDP, bu seçimde ilk kez bu kadar yoğun bir aday adayı patlaması yaptı. Kimileri bu durumu partiye olan teveccüh olarak görürken kimileri de “AKP'nin Kürt düşmanlığı ve Kürtleri yok sayan politikalarına” işaret ediyor.

Doğubayazıt'ta Rojava kampanyası sürüyor

 BDP, TUHAYD-DER ve Doğubayazıt Belediyesi öncülüğünde Rojava'yla dayanışma amacıyla başlatılan kampanya devam ediyor.

Raperin 29 Kasım'da Ağrıda Olacak

Kürt Müziğinin parlayan yıldızı, Raperin 29 Kasımda Ağrı merkez Belediye Düğün Salonunda konser verecek.

Kadınlar şiddete karşı meydanlardaydı

Muş, Kars, Iğdır, Doğubeyazıt, Hakkari, Batman, Mardin, Siirt ve Silopi'de binlerce kadın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde meydana çıktı. "Berîtan'larla doğduk, Zilan'larla büyüdük, Sakine'lerle özgürleşeceğiz" haykırışında bulunan kadınlar, "Dünyanın neresinde olursak olalım, dilimiz, dinimiz, rengimiz ne olursa olsun kadın olduğumuz için öldürülüyor, dövülüyor, tecavüz ediliyor, dışlanıyor ve sömürülüyorsak; kadın olduğumuz için bu zulümlere dur diyeceğiz" mesajı verdi.

Ağrı'da Mala Dengbêja (Dengbêj Evi) Açıldı - Video


24 Kasım 2013 Pazar

BDP; Em nêzin ku li navendên Agirî, Çewlig, Bedlîs û Mûşê serbikevin

Alîgirê Hevserokên BDP’ê Demîr Çelîk, diyar kir ku ji bo hilbijartinên rêveberiyên herêmî eleqeyeke gelekî mezin li hemberî partiya wan heye û got ku ew jî di vê çarçoveyê de xebat dimeşînin û armanc dikin ku hejmara şaredariyên xwe 2 qat zêdetir bikin. Çelîk got ku bi vî rengî dixwazin bingeha civaka demokratîk, ekolojîk û exlaqî ava bikin..

Bölge illerinde kadınlar alanlara çıktı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü dolayısıyla Urfa, Bingöl, Ağrı, Van ve Elazığ kentlerinde kadınlar alanlara çıktı.

YDG-H Ağrı'dan Yeni Açıklama

YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) Ağrı, resmi Facebook sayfasından ( YDG-H Ağrı Merkez / Navenda Agirî ) yeni bir açıklama yaptı:

Ağrı'da "Mala Dengbêja" Açıldı

Ağrı'da Evdalê Zeynikê Kültür ve Sanat Derneği tarafından "Mala Dengbêja" (Dengbêj Evi) açıldı. Eski Polisevi yanındaki dernek binasındaki "Mala Dengbêja"nın açılışında konuşan dernek Başkanı Fehmi Atmaca, dengbêjlik geleneğinin kaynağının Ağrı olduğunu ifade etti.

Li Agiriyê Komeleya Evdalê Zeynikê hat damezrandin

Komeleyeke çandî ya bi navê dengbêj û hozanê kurd ê navdar Evdalê Zeynikê li Agirîyê hat damezrandin.

Piştî lêkolîn û lêpirsîneke berfire ya lêkolîner Fehmî Atmaca, îsal ciyê gora Evdalê Zeynikê li gundê Dutaxê li Melehesen hatibû destpîtkirin, û gora Evdalê Zeynikê ji aliyê hin welatparêzan ve ji nû ve hatibû çêkirin. Hingê di nav komek kesên welatparêz da, fikra avakirina Komele yan jî weqfek a bi navê Evdalê Zeynikê pêşda hatibû û piştra wan dest bi xebateke weha kirin. Di roja çarê mijdarê (04.11.2013) de komele bi awayekî fermî hat damezrandin.

5 gün arayla intihar eden gençlerin dramı

Ağrı Diyadin'de 5 gün arayla intihar eden amca çocukları Fesih Yaşar ve Emre Yaşar'ın hikayesi bölgenin yoksulluk gerçeğini gözler önüne serdi.

AĞRI  - Ailesi Fesih Yaşar'ın yoksulluktan intihar ettiği dile getirirken, sağır ve dilsiz Emre Yaşar'ın da kuzeninin intiharından etkilenerek yaşamına son verdiği belirtildi.

Ağrı'da Yeni Bir Mağaza Açıldı: Keskesor Giyim

Kürt diline, kültürüne, kimliğine sahip çıkanlara, sahip çıkalıp;

KESKESOR Giyim Ağrı Merkez Eski Van Caddesi, Meydan Cami karşısında.

Bölgenin En Büyük Otogarı Doğubayazıt'ta Açıldı

Ağrının ve bölgenin en büyük otogarı, Doğubayazıt Belediyesi tarafından yapılıp, halkın hizmetine sunuldu. Hayırlı olsun.

23 Kasım 2013 Cumartesi

BDP EŞ BAŞKANI DOĞUBAYAZIT’A GELİYOR

27 Kasım 2013 günü BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Doğubaayzıt’a gelecektir.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP bölge Millet Vekilleri İlçemize 27 Kasım 2013 günü gelerek BDP İlçe Örgütünce oluşturulan Siyasi Akademinin Açılışını yapacaktır. Ayrıca Belediye alanın da Halka hitap edecektir.

BDP Doğubayazıt'taki etkinlik programını açıkladı

BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü, haftalık eylem ve etkinlik programını açıkladı.

Her Yurtsever Halef Keklik Gibi Olmalı

Ağrınınsesi.com sitesi yazarlarından Özlem Ayyıldız, BDP Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Halef Keklik ile yaptığı bir söyleşiden sonra, "İşte Benim Belediye Başkan Aday Adayım" başlığı ile bir yazı kaleme aldı.

Halef Keklik'in bilgi ve birikimi karşısında çok etkilenen yazar, "Okuyarak mı? yoksa yaşayarak mı? bu kadar tecrübe edindiğini bilemiyorum ama onda ; FARKLILIK VARDI" kelimeleri ile, düşüncelerini dile getirdi.

22 Kasım 2013 Cuma

PKK'li Uluğ için mevlit verildi

Ağrı'nın Tendürek Dağı kırsalında 1994 yılında çıkan çatışmada 8 arkadaşı ile birlikte yaşamını yitiren PKK'li Abdurrahim Uluğ (Mazlum) için Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Aktepe (Heci Hemid) köyünde Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) tarafından mevlit verildi.

Ağrılı Mahkuma Verilen Cezaya Ailesinden Tepki

Ağrı Doğubeyazıt'ta 17 Ağustos 2012 tarihinde evlere yapılan baskınlar sonucu tutuklanan 4 sanıktan 2'sine ağırlaştırılmış müebbet verilirken, toplamda 297 yıl 11 ay hapis cezası verildi.  Ömür boyu ile 184 yıl hapis cezasına çarptırılan 22 yaşındaki Hakan Tunç'un ailesi karara tepki gösterdi.