30 Ağustos 2013 Cuma

Ağrı Dağının Zirvesinden

Agahdarî: Kurdî-Der ya şaxa Agiriyê dest bi dersên Kurdî kir

Kurdî-Der ya şaxa Agiriyê dest bi dersên Kurdî kir. Kesên ku dixwazin beşdarî dersên Kurdî bibin dikarin bi me re bikevin têkiliyê..

Cih: Kurdî-Der, kolana cumhuriyetê, bintara pirtukxana bajêr
Tlf: 05546789853

Ağrı İsyanının Romanı: Dağlarda Savaş


1990 yılında "Bergeh" dergisinin 5. sayısında basılan ve arşivlerde bulunmayan bir yazı.

29 Ağustos 2013 Perşembe

Ağrılı kadınlardan Rojava’ya destek yürüyüşü

AGIRÎ- DÖKH Ağrı Meclisi, Rojava’ya destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Polis engeline rağmen yürüyüşe geçen yüzlerce kadın Rojava halkını yalnız bırakmayacaklarını ve her gün sokaklarda seslerini yükselteceklerini söyledi.

Ağrı Merkez'de Çeteci Gurupların Rojava'ya Saldırılarına Tepkiler Büyüyor

Ağrı merkez de bugün, El-Nusra ve El Kaide adlı terörist gurupların Rojava'daki halka saldırılarını kınandı.

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Ağrı Merkez 15 Ağustos Kutlamaları (Yeni Görüntüler)


BDP Ağrı İl Örgütü'nden Duyuru

DEĞERLİ AĞRI HALKIMIZA; GENELDE ORTADOĞU ÖZELDE DE KÜRDİSTANDA GELENEKSELLEŞEN KATLİAMLARA KARŞİ DUR DEMENİN ZAMANİ GELMİŞTİR. ROJAVA YA YAPILAN KATLİAMLARA KARŞİ KADIN ÖNCÜLÜĞÜNDE BİR YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞECEKTİR. BU YÜRÜYÜŞE KATILMANIZI BEKLİYORUZ

 DÖKH:AKTİFİSTLERİ KADİN MECLİSİ...

YER: BDP AĞRI İL BİNASI ÖNÜ
TARİH: 29 AĞUSTOS 2013
SAAT:13:30

BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik Kanal04 TV İle Roportaj (Video)


BDP Ağrı İl Eşbaşkanı Halef Keklik İle Gündeme Dair Ropörtaj

BDP İl Başkanı Halef Keklik Fırat'la gündeme dair programında soruları cevapladı.

27 Ağustos 2013 Salı

Doğubayazıt Belediyesi'nden Halkın Sesi Gazetesine Tepki

Doğubayazıt Belediyesi, kamuoyunu yanıltan haberler yaptığı gerekçesiyle Doğubayazıt Halkın Sesi gazetesine tepki gösterdi.

BDP’li Doğubayazıt Belediyesi’ne ilişkin haberler yapan Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesine ilişkin Doğubayazıt Belediyesi, BDP İlçe Örgütü ve TUHAYD-DER tarafından açıklama yapıldı.

Doğubayazıt'ta Anadilde Eğitim ve Okullarda Okutulan 'And'ın Kaldırılması İçin Dilekçe Verdiler

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de, anadilde eğitim hakkının verilmesi ve okullarda 'And'ın kaldırılması için Doğubayazıt İlçe Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verildi.

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Yerlikaya Eleşkirt Halkını Kırmayıp Aday Adaylığını Açıkladı

"Halkın umudu adam" olarak tanınan, siyasi mücadelesini "yurtsever" kimliğiyle yürüten Rıfat Yerlikaya , 2014 yerel seçimleri için BDP'den Eleşkirt Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı...

25 Ağustos 2013 Pazar

Meto Ehlê Xwedê Ye

Li Agiriyê Qezayeke Mîna Komkujiyê

 Li Agiriyê ji heman malbatê 6 kes di qezayê de mirin Herwiha 5 kes birîndar bûn.

Agirî (Rûdaw) – Li navçeya Bazîd a bajarê Agirî yê bakûrê Kurdistanê, di encama qezayekî trafîkê de ji heman malbatê 6 kes mirin û 3 kes jî birîndar bûn.

24 Ağustos 2013 Cumartesi

İki Kolu Olmayan Ağrı'lı Tutsak Aktaş, Tahliye Edilsin

İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyeleri, Adli tıp Kurumu'nun (ATK) "Cezaevinde kalamayacağı" yönünde rapor vermesine rağmen tahliye edilmeyen ve iki kolu olmayan Ağrı'lı hemşerimiz Ergin Aktaş'ın bir an önce tahliye edilmesini istedi.

Gora Evdalê Zeynikê ji nû ve hat çêkirin

Di roja 18ê tebaxê de li gundê Melehesen a Dutax/Agirîyê gora Evdalê Zeynikê bi şêweyekî nû û tekûz hat çêkirin û ji serdanê re hat vekirin.

Kürtçe Seçmeli Dersler

Anadilde eğitim için sürekli talebte bulunanlar, pratikte yoksunuz! Yoksa samimi değil misiniz? Geçen sene yurt genelinde 5. sınıflara Kürtçe seçmeli ders verildi. Kaçınız çocuğunu veya bir akrabanızın çocuğunu veya ailesini bu konuda bilgilendirdiniz?

23 Ağustos 2013 Cuma

Ağrıda İki Kişi Daha Tutuklandı

Ağrı'da BDP Gençlik Meclisi çalışanı oldukları öğrenilen 2 kişi "gizli tanık beyanları" sonucu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

BDP Taşlıçay İlçe Örgütü Anadil Talebinde Bulundu

Basın açıklamasını izlemek için link; http://www.youtube.com/watch?v=xkYI_Rze88Q

Kürtçe Eğitim İçin Ağrıda MEM'e Dilekçe Verildi

 BDP Ağrı İl Örgütü ve Ağrıdaki Sivil toplum örgütleri, bugün Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe vererek, Kürtçe eğitim talebinde bulundular.

Heyet dilekçeleri verdikten sonra, Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaparak, Türkiye Devleti ve AKP hükümetinin, Kürt halkının ana diline karşı gerçekleştirdiği düşmanca yaklaşımları kınadı.

Galî Kurdistan TV Ekibi Ağrıda

Galî Kurdistan TV ekibi Ağrı ile ilgili bir program hazırlamak için, Ağrıya geldi. Ekibin başında Nurettin Basut'un kızı Sîdar Basut var.

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Doğubayazıt Belediyesi' nden Gece Temizliği

 Doğubayazıt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden gece temizliği seferberliği.

Doğubayazıt Belediyesinden gece temizli seferberliği sürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye İşleri Müdürlüğü personelleri gece gündüz demeden ilçenin daha temiz bir görünüme kavuşması için hummalı bir şekilde çalışıyor.

Li Agiriyê şaxa Kurdî-Derê vebû

Kurdî-Der ku li ser zimanê kurdî xebatên xwe dike niha şaxa xwe ya Agirî bi awayekî fermî vekir, lê merasima ji bo vekirinê dê 22’yê vê mehê li dar bikeve.

20 Ağustos 2013 Salı

Serhad Halk İnsyatifinden Uyarı

Serhad Halk İnsyatifi tarafından Ağrının Doğubayazıt ilçesinde asılan bir pankart da, Rojava (Suriye) Kürtlerine saldırılar gerçekleştirip, çoluk, çocuğu öldüren terörist El Kaide ve El Nusra gibi örgütleri destekleyenler açıkça uyarıldı.

Pankart da ki "TC Destekli El Nusra çetelerini doğdukları kanda boğacağız" ifadeleri, terörist gurupları destekleyen yobaz çevrelerde korku uyandırdı.

Kurdî-Der Ağrı Şubesi Açıldı

Kurdî-Der Ağrı Şubesi 22 Ağustos tarihinde kitlesel bir şölenle açılacak. Dernek Kürt dili gönüllüleri ve ilgi duyan herkesi açılışa davet ediyor.

Çağdaş Kaya Rojava'da Şehid Düştü

Yobaz El Nusra ve El Kaideli teröristlerin saldırılarına maruz kalan Rojava halkını korumak için Rojava'ya gidip YPG'ye katıldıktan sonra şehid düşen Muş Malazgirt'li Çağdaş Kaya, Ağrılıların yeğeniydi.

Ailesinin ve Kürt halkının başı sağolsun.

Şehîdên şoreşa Kurdistanê namirin.

19 Ağustos 2013 Pazartesi

KURDÎ DER AGIRÎ 22 AĞUSTOSTA AÇILIYOR

Mizgînî (Mizgîn ji we re)

Komeleya Lêkolîn û pêşvebirina Zimanê Kurdî , şaxa Agiriyê vedibe.
Em li benda beşdarbûna we ne

Dêrindeza vebûna komeleyê:
Dîrok: 22'ê Tebaxê 2013 Pêncşem.
saet: 17:00
Navnîşan : kolana Pirtûkxaneya bajêr

18 Ağustos 2013 Pazar

Rıfat Yerlikaya Eleşkirt Adayı Olsun

Rıfat Yerlikaya Eleşkirt ilçemizde, belediye başkanı adayı olsun; Eleşkirt'in yüzü gülsün.

Özelde ilçesi Eleşkirt, genel olarak Ağrı sevdalısı Rıfat Yerlikaya, Eleşkirt'ten aday olursa, Eleşkirt halkı kendisini bağrına basacaktır.

Konuştuğumuz Eleşkirt'lilerin çoğu "Bu ilçe ancak Rıfat Yerlikaya ile hak ettiği yere gelir" diyor.

Evdalê Zeynikê Festivali'nin İkinci Günü

1. Uluslararası Evdalê Zeynikê Fwestivali, 2. Günün de Balıkgöl ve Patnos'da sürdü

Ağrı Merkezde 15 Ağustos Kutlamaları

Li Agiriyê dê "Mihrîcana Evdalê Zeynikê" hate lidarxistin

Ağrı Merkez de 1. Uluslararası Evdalê Zeynikê Festivali düzenlendi

Bazid'de Ehmedê Xanî Sempozyumu

Doğubayazıt Belediyesi tarafından ünlü Kürt düşünür Ehmedê Xanî'nin felsefesini yaşatmak amacıyla organize edilen ve iki gün sürecek olan Ehmedê Xanî Sempozyumu'nun birinci günü sona erdi.

Doğubayazıt Belediyesi tarafından Ehmedê Xanî'nin felsefesini yaşatmak amacıyla organize edilen Ehmedê Xanî Sempozyumu başladı. İki gün sürecek olan sempozyum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

12 Ağustos 2013 Pazartesi

AĞRI EVDALÊ ZEYNIKÊ FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Kürt Kültürü ve dolayısıyla Ağrı’nın tanıtımı için büyük çabalar gösteren Ağrı Kültür Yardımlaşma Derneği(AKYAD) başkanı Mehmet İzci ve ekibi önümüzdeki hafta büyük bir etkinliğe hazırlanıyor.

17-18 Ağustosta yapılacak etkinlikte Kürt Şair ve Ozan Evdale Zeynêkê’nın tanıtımı yapılacak, Güney Kürdistan (Irak Kürdistanı), İran ve yurtdışı dâhil olmak üzere çeşitli yerlerden çok sayıda katılımcı, dengbêj ve davetli katılacak.

HPG bombardımanda yaşamını yitiren 5 gerillayı andı

                              5 gerilladan biri olan Recep Deniz (Deniz Ararat) Ağrılı

HPG, 2012 Devrimci Halk Savaşı hamlesi sırasında Türk ordusunun bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 5 HPG gerillasını andı.

11 Ağustos 2013 Pazar

Türk ordusundan Ağrı'da pusu, Mardin'de korucularla keşif

HPG, Türk askerlerinin Ağrı'da pusulama, Mardin'de keşif faaliyetlerinde bulunduğunu duyurdu. Mardin'deki askeri hareketliliğe korucuların da dahil edildiği bildirildi.

Ağrı Merkez Murat Mah / Ağustos 2013


Patnos Belediyesinden 2500 Aileye Gıda Yardımı

BDP'li Ağrı Patnos Belediyesi tarafından ramazan ayında 2 bin 500 aileye gıda yardımı dağıtıldı.

Patnos Belediye Başkanı Mahmut Yıldız, yaptığı açıklamada, ilçe merkez ve köylerinde bulunan dar gelirli aileleri tek tek gezerek gıda yardımı yaptıklarını söyledi.

10 Ağustos 2013 Cumartesi

BDP Ağrı M.V Halil Aksoy'un Ağrı Temasları

 BDP Ağrı Milletvekilimiz Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Başkanımız Halef Keklik, BDP'li heyet ve halktan oluşan heyet, ilk önce Kürdistan şehidlerinin mezarlarını ziyaret ettiler.

9 Ağustos 2013 Cuma

Eleşkirt Halkı: Artık Her Yer Rojava'dır

BDP Ağrı Eleşkirt (Zêtka) İlçe Örgütü, El Kaide bağlantılı, El Nusra adlı terörist gurubun masum Rojava (Suriye Kürdistanı) Kürtlerine ve diğer azınlıklara karşı gerçekleştirdiği barbarlıkları ve katliamları kınamak amaçlı bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında, sık sık "Kahrolsun El-Nusra", "Kahrolsun Terörist Guruplar" ve "Rojava halkına uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı.

Du birayên cêwî, du trajedî û du gorên li kêleka hev

Yek li Colemêrgê yek jî li Agiriyê di pevçûnê de jiyana xwe ji dest da. Tenê 22 roj ket navberê. Navê yekî Hesen û yê din jî Huseyîn bû. Cêwî bûn. Hemû tiştên jiyan jî cêwî bûn: îşkence dîtin, ketin girtîgehê. Ev jî têr nekir, piştî mirin jî rastî êrîşê hatin.

BDP Taşlıçay İlçe Örgütü Köy Ziyaretlerinde Bulundu

 BDP Ağrı Taşlıçay (Avkevir) ilçe örgütü, ramazan bayramı münasebetiyle, köy ziyaretlerinde bulundu.

8 Ağustos 2013 Perşembe

İçerde ve dışarda bürokrat kıyımı var

VATANDAŞ VEKİLLERE TEPKİLİ Ağrılı Bürokratlar Sahipsizlikten Tarumar Edildi

Bu yasama döneminde Ankara'da Ağrılı hiç bir bürokrat kalmadı. Başta Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları olmak üzere diğer bakanlık ve diğer kurumlardaki Ağrılı bürokrat kaç kişi varsa hepsi görevinden alınarak kızağa çekildi ya da sürgün yedi, bunun sonucunda da başta lojman hakları olmak üzere yasaların bürokratlara verdiği olanakların tamamı ellerinden alındı.

Ağrıdaki Irkçı Teknisyene Polis Koruması

Ağrı’nın Patnos ilçesinde devlet hastanesinde teknisyen olarak çalışan Özlem Vural isimli ırkçı teknisyen, Facebook’ta “Patnos’u klozete atıp üzerine sifonu çekesim var” diye yazdı. Bu paylaşımı gören hastanede çalışan bir Ağrılı da kendi sayfasında ırkçı teknisyenin paylaşımını yayınlayarak, Patnos’a hakaret edildiğini duyurdu. Bunun üzerine, Ağrılılar "Ağrıda Kürt düşmanı, ırkçı doktorlar ve sağlık çalışanları istemiyoruz" diyerek, "sağlığımızı bu ırkçılara teslim etmek istemiyoruz" diyerek internet üzerinden kampanlar başlatıp, tepkilerini dile getirdiler. Ancak devlet, her zaman olduğu gibi, Kürt düşmanlığı yapanları koruma geleneğini sürdürüp, ırkçı teknisyene koruma verdi.

Biyografi; Gulîzera Cinî

Gulîzera Cinî (Deli Gulizer) Bazîd'in sevilen bir siması idi.... Gulizer, geçtiğimiz yıllarda vefat etti.

BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik'in bayram mesajı

BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik'in bayram mesajı;

Başkan Dr. Canan Korkmaz'dan Bayram Mesajı

BDP'li Doğubayzıt Belediye Başkanı Dr Canan Korkmaz, Ramazan Bayramı münasebetiyle Kürtçe ve Türkçe dillerinde bayram mesajı yayınladı.

Başkan Korkmaz'ın bayram mesajı: “Bi hêvîya cejna remezanê ku ji bo we bibe despêka jiyanekê bi aştÎ , azadî û aramî cejna weya Remezanê ji dil pîroz dikim .”

”Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar; barış, özgürlük ve mutluluk dolu yaşam dilerim.”

Dr Canan KORKMAZ
Doğubayazıt Belediye Başkanı

Halil Aksoy'un Bayram Mesajı

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ramazan Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Aksoy'un mesajı: Bayramlar birlekterliğin, barış,kardeşliğin simgesidir.Bu bayramların barışın sonsuzlaştırmasını,tüm halkımız huzur ve refah getirmesini temenni eder;bu vesileyse tüm halkımızın Ramazan bayramını içtenlikle kutlarım.

HALİL AKSOY
Ağrı BDP Milletvekili

Ağrı halkı: Kirli ellerinizi Rojava'dan çekin!

BDP Ağrı İl Örgütü tarafından demokratik çözüm sürecinde yaşanan tıkanıklık ve Rojava'ya dönük gelişen saldırılar hakkında basın açıklaması düzenlendi.

2 Ağustos 2013 Cuma

ELEŞKİRT'ten mükemmel bir Rojava yazısı

Fitreler Rojavaya! - [Orhan Kaplan ]

Yobaz sözde dinci el nusracı katliamcılar Afganistan'da Pakistan da kendini İslamın bayraktarlığı gören ama İslam ayetlerinin hiç biriyle bağdaşmayan eylemlerine her gün yeni bir mazlumu katlederek sözde İslam adına cihat yapıyorlar...

Patnos Halkı Öcalan İçin Ayaktaydı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, sayın Öcalan'ın sağlık sorunlarının çözülmesi ve İmralı Cezaevine bağımsız bir doktor heyetinin gönderilmesini isteyen halk, basın açıklaması, meşaleli yürüyüş ve oturma eylemi düzenledi.