30 Haziran 2013 Pazar

Ararat’ın gölgesinde kadınlar katlediliyor

Bu yazı özellikle Ağrılıları kızdıracak biliyorum ama gerçekleri görmezsek, üzerine gitmezsek nasıl çözeceğiz sorunlarımızı? Hatta "birkaç münferit olayı neden bütün Ağrılılara mal ediyorsunuz?" diyenler de olacak, ama son yıllarda vahşice katledilen ve çocuk yaşta evlendirilen kadınların sayısı Kürdistan’da ve başta Ağrı’da olmak üzere artmaya başladı ve bu durum ne yazık ki; meşrulaştırılmaya çalışılıyor…

Agirî Bazid’de festival öncesi gençler Medeni Yıldırım için yürüdü

9. Ehmedê Xani Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında binlerin katıldığı etkinlik öncesi, Lice’de askerler tarafından vurulan Medeni Yıldırım için meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.

Özdal Üçer: Davaya devam edeceğiz

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenen 'Ehmedê Xani Kültür Sanat ve Turizm Festivali'ne katılan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Önder Apo özgürlüğüne kavuşmadıkça biz bu davadan vazgeçmeyiz" dedi.

Ezda Ararat anısına mevlit verildi

AGIRİ (AĞRI) – 19 Haziran 2012’de Şıtaza karakoluna yapılan baskın sonucu yaşamını yitiren HPG’li Ezda Ararat (Fatma Sağın) anısına dün mevlit verildi.

Halil Aksoy Iğdır'da

BDP Ağrı Milletvekilimiz Halil Aksoy, Iğdır Tuzluca (Qulp) ilçesi Perli köyünde aynı aileden şehid düşen dört gerilla için düzenlenen mevlit ve anmaya katıldı.

27 Haziran 2013 Perşembe

Aktaş: Zilan’da yaşanan katliam açığa çıkarılmalı

Tutuklu milletvekili Kemal Aktaş, Ağrı İsyanı’nın bastırılması sürecinde Zilan Deresi’nde yaşanan katliamın açığa çıkarılmaı için meclis araştırması önerdi.

26 Haziran 2013 Çarşamba

HPG'li Kaya için Taşlıçay'da mevlit verildi

AĞRI (DİHA) - Muş kırsalında yaşamını yitiren HPG'li Abdulhakim Kaya (Mazlum Agıri) için Ağrı'da mevlit verildi.

Muş'un Malazgirt ilçesi kırsalında 27 Haziran 2012 tarihinde meydana gelen çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Abdulhakim Kaya (Mazlum Agiri) için Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Saman Yolu (Gova Usê) köyünde kurulan taziye çadırında mevlit verildi.

Aksoy Taşlıçay'da Esnaf Ziyaretinde

Değerli Milletvekilimiz Halil Aksoy, bugün Taşlıçay ilçemizde esnaf ziyaretinde bulundu.

Taşlıçay halkı Halil Aksoy'u ve BDP'li heyeti sevinçle karşıladı.

22 Haziran 2013 Cumartesi

Halil Aksoy: Süreç bozulursa ben de dağa çıkarım

BDP'nin İzmir Bornova'daki mitinginde konuşan BDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy, "Süreç geri dönerse ben de dağa çıkarım. Bu bir tehdit değil. Herkes üstüne düşeni yapmalı, değerlerine saygı göstermeli" dedi.

18 Haziran 2013 Salı

Özgür yaşam manifestosu: Sema Yüce

Sema Yüce, 1971 yılında Ağrı’nın Tutak/ Aşağı Kargalık köyünde dünyaya gelir. İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu Tutak’ta, liseyi Ağrı’da başarıyla tamamlar. Üniversiteyi de Ankara’da okur. İlkokuldan üniversiteyi bitirinceye dek üstün bir başarı temposu göstermiştir.

Agirî, Giyadin'de Neler Oluyor?

Agirî’nin (Ağrı) Giyadîn (Diyadin) ilçesine bağlı Cenaqiz (Kuşburnu) köyünde yaklaşık bir aydır kuduz vakasının yaşandığı ve tüm köyün kuduz nedeniyle karantinaya alındığı belirtildi. Ağrı Valiliği’nin kuduz vakasını kamuoyundan gizleyerek basının köye girmesini engellediği iddia edildi. Yaklaşık bir ay önce köyde kuduz olduğu belirtilen bir köpeğin atı ısırması sonucu kuduz olan at, başka atları ve büyükbaş hayvanları ısırdı. Kuduz vakasının tüm köy hayvanlarına yayılması sonucu köye gelen ilçe tarım müdürlüğü ekipleri, kuduz olan 2 at başta olmak üzere 30 büyükbaş hayvanı imha etti. Köyde yaşanan kuduz vakasına ilişkin bilgi veren Kuşburnu (Cenaqiz) köy muhtarı Hanifi Yaşlı, kuduz vakasının valilik eliyle kamuoyundan gizlendiğini iddia etti. Yaşlı, “Valilik basının köye giriş yapmasını engelliyor. Çünkü köyde bir aydır bu kuduz vakası yaşanıyor” dedi.

Sema Yüce mezarı başında anıldı

1998 yılında Çanakkale Cezaevi'nde bedenini ateşe vererek yaşamını yitiren PKK'li Sema Yüce, Ağrı Tutak'da anıldı.

16 Haziran 2013 Pazar

Ağrı tarihine eklenen kara lekelerden biri

Yolsuzluğu kanıtlanan Akp'li vekil istifa etmek zorunda kalmıştı. Daha sonra tekrar aday olup, tekrar meclise gitmişti.

10 Haziran 2013 Pazartesi

Mîhrîcana Ehmedê Xanî nêzik dibe

Şaredariya Bazîda Agiriyê ragihand ku Mîhrîcana Çand Huner û Turîzmê ya Ehmedê Xanî ku îsal ya 9’emîn tê lidarxistin deriyên xwe 28’ê hezîranê ji hunerhezan re vedike.

Kaçuru Hakkını Aramak İçin Ankara'ya Doğru Yola Çıktı

Ağrı Doğubayazıt ilçe Kaymakamı Nurettin Dayan, A.A muhabiri Selahattin Kaçuru'yu makamına çağırıp, "bundan sonra haberlerinde beni öveceksin ve bizim gönderdiğimiz şeyleri haber yapacaksın. Ya benim talimatlarımla çalışacaksın ya da beni karşında bulacaksın. İstersen bunu tehdit istersen bunu uyarı olarak algıla. Bu dediklerimi kabul edersen, sana parada veririz" diyerek, Kaçuru'yu tehdit etti.. Kaymakam'ın teklifini kabul etmeyen Kaçuru, Anadolu Ajansı tarafından işinden atıldı.

Kaçuru hakkını aramak için Doğubayazıt'dan, Ankara'ya yürüyor.

6 Haziran 2013 Perşembe

Değerli Milletvekilimiz Halil Aksoy, meclis (TBMM) kürsüsünde basın açıklaması yaparken

                                   31.05.2013 - Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsü

Halil Aksoy Taziye Ziyaretlerinde - 06.06.2013

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, bugün Taşlıçay ve Diyadin ilçelerini ziyaret edip, taziyelere katıldı. Aksoy taziye ziyaretlerinden sonra, halk toplantılarına katılıp, halkın sorunlarını dinledi.

Kaynak: https://twitter.com/halil_aksoy04

Gaziya Welat Dergisi, 83 yıl sonra tekrar yayında

Ağrı Kürt Cumhuriyeti'nin (1927-1930) resmi organlarından biri olan Gaziya Welat Dergisi, tekrar aynı topraklarda yayına başladı.

83 yıl önce Ağrıda İhsan Nuri Paşa tarafından basılan Gaziya Welat Dergisi, bu sefer yurtsever öğrenciler tarafından basıldı.

5 Haziran 2013 Çarşamba

Halil Aksoy Miraç Kandil'inden Dolayı Mesaj Yayınladı

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Halil Aksoy Vekilliğini Halkının İçinde Yapıyor

Değerli Milletvekilimiz Halil Aksoy, bugün Ağrının tüm ilçelerini dolaşıp, etkinliklere katıldı.

BDP Eleşkirt Kongresi

Değerli Ağrı Milletvekilimiz Halil Aksoy Bugün ki Eleşkirt BDP İlçe Kongresindeydi.

Halil Aksoy'un kongre ile ilgili yaptığı yorum:

"Eleşkirt (Zêdka) İlçe kongresi yapıldı. Coşkulu ve yoğun katılımlıydı. Her bijî Zêdka...)

Kaynak:  https://twitter.com/halil_aksoy04

4 Haziran 2013 Salı

Halil Aksoy Antalya Cezaevinde Yaşananları Meclis'e Taşıdı

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşanan taciz ve tecavüzün araştırılması için Meclis araştırması istedi. Konu ile ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e de yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy Bugün Ağrıdaydı


1 Haziran 2013 Cumartesi

EHMEDÊ XANÎ FESTİVALI YAPILACAK

9.Ehmedê Xanî Kültür Sanat ve Turizm Festival Tarihi Belli Oldu.

Doğubayazıt 9.Ehmedê Xanî Kültür Sanat ve Turizm Festivali 28-29-30 Haziran 2013 tarihlerinde yapılmasına karar verildi.