20 Aralık 2013 Cuma

Yandaş Gazeteciler(!) Bizi Susturmaya Çalışıyorlar

Uzun süredir sosyal medya üzerinden Ağrı'daki taraflı gazeteciler hakkında bazı iddialar gündeme getiriliyordu. İlk önce, her zaman olduğu gibi, küçük bir rant kavgası olduğunu düşündük. Ancak iddialar paylaşıldıkça, takipçilerimizden konu ile ilgili sorular almaya başladık ve konuyu "Ağrı’da Yandaş Gazetecilerin Kavgası" başlığı ile haberleştirdik.


Hazırladığımız haberde, iddiaları, iddilara verilen cevabın şeklini ve kendi yorumumuzu ekleyip, takipçilerimize sunduk. Bu konuda, takipçilerimiz sosyal medya üzerinden habere konu iddiaları bulup, bakabilirler.

Biz üçüncü taraf olarak, iddiaları takipçilerimize sunduk. Ancak yandaş gazeteciler, bizlere tehdit ve küfür dolu mesajlar göndererek, haberi kaldırmamız için, bizlere göz dağı vermek istediler.

Yandaş gazetecilerin bize gönderdikleri mesajlar arasından bir cümle, kendilerini, nasıl yazıp, haber hazırladıklarını konusunda deşifre ediyor. Sahte isim kullanıp, bize mesaj gönderen yandaşlardan biri, bize şöyle bir soru yöneltmiş: "Sizi kim satın aldı?" Bu cümle, onların para almadan asla bir şey yazmadığını kanıtlıyor. Basın ilkelerini para karşılığı ayaklar altına aldırtan asalak yandaş gazeteciler, bizleri, kendileri ile karıştırmasın. Bizler, asla geri adım atmayız ve sizin gibi bir kaşık çorbaya onurumuzu satmayız, aksini iddia ediyorsanız, kanıtlayın. Ayrıca, bizleri de, sizleri de Ağrı halkı çok iyi tanıyor. Sizlerin haber yaptığı, övdüğü kişiler halkın gözünde, “parayla kendini övdüren insan” olarak tanınıyorlar zaten.

Bizimle en çok uğraşan, bizi yıldırmaya çalışan, yandaşların finansörü, AKP'li Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız ve AKP’nin Ağrı’daki söz sahipleridirler: Bizi, onlara ve ekiplerine sorabilirsiniz, tek bir haberimizi geri çekmişliğimiz varmıdır? bir defa olsun geri adım atmışlığımız varmıdır? Kim, kime/kimlere geri adım attırmıştır? Öğrensinler ve ona göre kimlere sataştıklarının farkına varsınlar.

Dengê Agirî Haber Sitesi olarak, yıllarca bu tür tehditlere maruz kaldık, ama hiç bir zaman geri adım atmadık. Ne Kürdistani tavrımızdan, ne insanlığımızdan nede özgür basın anlayışımızdan, ödün vermedik/vermeyeceğiz.

Not: Gazeteci-Yazar Alirıza Aydemir'in bu iki tarafa dahil olmadığını kendisinin tamamen tarafsız bir gazeteci olduğunu belirtmek de yarar görüyoruz.

Dengê Agirî Haber Sitesi / Haber-Yorum - 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder