5 Aralık 2013 Perşembe

'Üstü betonla kapatılan Kürtler küllerinden doğdu'

AĞRI (DİHA) - BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Roboski katliamını gerçekleştirenlerin Kürt halkından özür dilemediklerini belirterek, "Ağrı'da ve Dersim'de üzerine beton çektik dedikleri Kürtler, bugün PKK sayesinde kendi küllerinden yeniden doğmuştur" dedi.


Ağrı'da BDP Merkez İlçe Örgütü'nün yeni binası törenle açıldı. Açılışa yüzlerce yurttaşın yanı sıra BDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Eş başkanları Mensure Aslan ve Helef Keklik katıldı. Sık sık "Bijî Serok Apo", "Bé Serok jîyan na be", "Bijî berxwdana YPG" ve "PKK halktır halk burada" sloganları atıldı. Açılışta konuşan BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik, AKP hükümetinin iktidarda kaldığı süre boyunca Ağrı halkına hiçbir şey vermediğini belirterek, "O kanser olan zihniyetin artık Ağrı'da yerle bir olma zamanı gelmiştir. Umut ediyorum ki Allah'ın izniyle ve sizin çalışmalarınızla onurlu bir gelecek, yaşanabilir bir kent kuracağız" dedi.

'Uçak kullanan belli, emri veren belli'

BDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy ise, Roboski katliamını gerçekleştirenlerin Kürt halkından özür dilemediklerini belirterek, "Roboski'de uçak kullanan belli, emri veren belli. Tuttunuz dosyayı askere verdiniz. Şu an dosya orada yatıyor. Bunlarla yüzleşmeden bu sorun çözülmez. Bunun için gerçeklerle yüzleşme komisyonun olması lazım. Sayın Abdullah Öcalan ve Kürt halkı bunu istiyor. Bütün Kürtlerin artık bir arada, onuz omuza mücadele emesi gerekir. Özelikle önümüzdeki 5 yıl Kürt halkının var ve yok olma zamanıdır. Her devrimde her toplumsal mücadelede kadının rolü büyüktür. Ağrı'da yapılan katliam, Dersim'de üzerine beton çektik dedikleri Kürtler bugün PKK sayesinde kendi küllerinden yeniden doğmuştur" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra BDP merkez ilçe binasının açılışı yapıldı.



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder