28 Aralık 2013 Cumartesi

Roboski Katliamı Ağrı'da Kınandı

 Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü, 28 Aralık 2011 gecesi havalanan Türk savaş uçaklarının bombardımanı ile bir katliamı yaşadı. Çoğu çocuk 34 kişi katledildi. Gizli yürütülen soruşturma savsaklanırken, bugün Ağrı'da meydanlara inen binlerce kişi, Roboski için adalet isteyerek, sorumluların yargılanmasını istedi.


BDP Ağrı İl Örgütü öncülüğünde, 2'nci yılını geride bırakan Roboski katliamını kınamak amacıyla yürüyüş düzenlendi. BDP il binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Ağrı İl Eş başkanları Mensure Aslan ve Halef Keklik, KESK, DİSK, KURDÎDER, İHD yöneticileri, Ağrı Tabipler Odası temsilcilerinin bulunduğu yüzlerce kişi, "Roboski katliamdır Kürt halkı unutmayacak" pankartını taşıyarak, "Bê Serok jiyan nabe", "Katiller halka hesap verecek" ve "Katil AKP" sloganları eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'ne yürüdü. Caddede yürüyüşü sonlandıran kitleye hitap eden BDP Ağrı Merkez
İlçe Başkanı Nevzet Ayna, Roboski'de 35 Kürt yurttaşın katledilmesi üzerinden geçen zamana işaret ederek, faillerin bilinmesine rağmen bir türlü yargılanmadığını söyledi. AKP Hükümeti'nin katliam sonrası ve devamında sürekli yapılan katliamı meşrulaştırmaya çalıştığını belirten Ayna, bu tutumun dahi insanlık suçu olduğunu dile getirdi.

'Hesap verilmezse benzer katliamlar yaşanacak'

Dicle Haber Ajansı / Ağrı










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder