20 Aralık 2013 Cuma

Roboski Katliamı Ağrı'da Kınanacak

BDP Ağrı Merkez İlçe, Roboski Katliamının ikinci yıldönümü münasebetiyle katliam mağdurlarını anıp, katliamı gerçekleştirenleri kınayacak.


 28 Aralık 2011’de Türk savaş uçakları, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 34 masum Kürt çocuğunu bombalayarak katletti. Katliamın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, AKP Hükümeti Roboskili ailelerden özür dileyip, katliam emrini verdiklerini itiraf etmediği gibi, evlatlarına sahip çıkan Roboskili aileleri, tehdit, gözaltı ve para cezalarıyla susturmaya çalışıyor. Demokrasinin olduğu bir ülkede hükümetlerin düşmesine neden olacak böylesi bir katliama ilişkin Türkiye’de, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkilileri, Roboskilileri ve insani duyarlılığı olan her kesimi yaralayıcı açıklamalar yaptı ve yapmaya devam ediyor.

BDP Ağrı Merkez İlçe, sitemiz Herêma Agıri'ye yaptığı açıklamada, Roboski Katlimanın ikinci yılı münasebetiyle, katliam mağdurlarını anmak ve katliamı gerçekleştirenleri kınamak amacıyla bir basın açıklaması yapacaklarını  duyurdu. Basın açıklaması, Pazar günü (22.12.2013) saat 12'de BDP Merkez İlçe (Eski Graj Karşısı, Ağrı Merkez) binası önünde yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder