17 Aralık 2013 Salı

Hasan Arslan: Ağrı Halkı Kıymet Bilmiyor

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın geçtiğimiz aylarda gazetecilere yaptığı bir açıklamada bir daha aday olmayacağını ve zaten Ağrı halkına ne yapsa da Ağrı halkının kıymet bilmediğini söylediği ortaya çıktı.


Daha önce isminin çeşitli yolsuzluk iddialarına karışması, DSİ’nin (Devlet Su İşleri) yaptığı Su Arıtma Tesisi’ni kendi projesi gibi sunması, Eski Belediye Başkanlarının yaptıkları eserleri yıkması, Gazetecileri tehdit ettirmesi, Eski Van Caddesine döktükleri asfaltı(!), direk toprağın üstüne sermesi, şehrin her tarafına hayali icraatların reklamlarını asması ve daha sayamayacağımız onlarca kabahatinden dolayı Ağrı halkının tepkilerini çeken Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamaların duyulması üzerine, tepkilerin daha da artmasına neden oldu.

Anadolu Basın Yayın Birliği Ağrı Şube Başkanı Ali Rıza Aydemir, Agrininsesi.com sitesinde yayınlanan bu haftaki 'Belediye Başkanı Şehrü-l Emindir' başlıklı yazısında, mevcut Ağrı Belediye Başkanı ve AKP Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan'ın, kendilerine yaptığı bir açıklamada "Bu insanlara (Ağrı halkına) ne yapsan boş, kıymet bilmiyorlar" dediğini belirtti.

Köşe yazısında, geçmiş tarihlerde yaptığı bir konuşmasının AKP'liler tarafından çarpıtıldığına değinen Aydemir, “Halk Hasan beyin çalışmalarından, sizin (AKP'liler) anlattığınız kadar memnunsa, neden heykelini dikmiyor“ dediğini, ancak konuşmasının AKP'liler tarafından çarpıtılarak, Ali Rıza Aydemir Hasan Arslan'ın heykelini dikmek istiyor, şeklinde kullanıldığına değindi.

Ali Rıza Aydemir'in o yazısından ilgili kısım:

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle karınca kararınca bir şeyler karalamak ve bundan yaklaşık 6 veya 8 ay öncesine gitmek istiyorum bir sohbette Sayın Hasan Arslan bir daha aday olmayacağını defalarca biz basın mensuplarına ve bulunduğu her toplantıda üzerine basarak söylerdi ve devamında "bu insanlara ne yapsan boş, kıymet bilmiyorlar" diyordu merak ettiğim o günden bu güne ne değişti de Arslan aday oldu.

Belki rastlamışsınızdır gerek sosyal medyada gerekse sanal basında Ali Rıza Aydemir açıklamasında Hasan Arslan’ın heykelini dikmek lazım diye, bu konuya bir açıklık getirmek elzem oldu. ASKF'nin ziyareti esnasında Belediye çalışmalarıyla ilgili konu açılmış ve bu konuşma esnasında ben “halk Hasan beyin çalışmalarından bu kadar memnunsa neden heykelini dikmiyor “dedim ve bu konuşmam çarpıtılarak başka yönlere çekilmeye başlandı, ama olsun önemli değil, bu konuda karar mercii ben değilim tabi bunu halkımız karar verecek, biz çok heykeller gördük, bunları halk çeşitli etkinliklerle dikiyordu ama sonradan bu adama değmezmiş denilip yıkıyorlardı, sonuçta dikende bu halk, yıkanda bu halk.

Tabiki bu memlekete kim bir çivi çakarsa minnettar olmak lazım, ama bunun yanında bazı şeyleri göz ardı etmemek lazım onlar neler siz daha iyi bilirsiniz açıklamaya gerek yok buradan.

Buradan bize düşen şey yolunun açık olması dileğimiz, amma işi zor Hasan Arslan’ın çünkü ne eski Ağrı nede eski bir seçmen var karşısında o günden bu yana çok şeyler değişti.

www.dengeagiri.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder