13 Aralık 2013 Cuma

Halil Aksoy: Tutuklu Çocuklara İşkence Yapılıyor

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Mardin'den Sincan Hapishanesi'ne sürgün sevkle gönderilen tutuklu çocuklara kötü muamele yapıldığını belirtti.


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, hapishanelerdeki hak ihlallerine ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Son bir ay içerisinde Şırnak ve ilçelerinde 50'den fazla kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 20'sinin çocuk olduğunu söyleyen Aksoy, Mardin E Tipi Kapalı Hapishanesi'nde yaşları 14-17 arasında değişen çocukların onur kırıcı kötü muamaleye maruz kaldıklarını belirtti.

MÜDÜR ÇOCUĞUN KAFASINI DEMİR PARMAKLIKLARA VURDU

Aksoy, çocuklara fiziksel şiddet uygulandığını ifade ederek, şunları belirtti: "Kameraların önünde cezaevi müdürü, M.K.'nın başını demir parmaklıklara vurmak suretiyle darp etmiştir. Söz konusu kamera kayıtlarının mutlak surette incelemeye alınarak cezaevi müdürü ve savcısı hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir. Çocuk mahpuslar Mardin'den Ankara'ya ring aracı ile getirilmiş, 13-14 saat süren yolculuk boyunca defalarca talep etmelerine rağmen kendilerine hiç yemek ve su verilmemiştir."

Sincan 2 No'lu F Tipi Hapishanesi'ni ziyaret ettiğini ve burada kalan tutuklu ve hükümlülerle görüştüğünü de ifade eden Aksoy, cezaevinde ağır hasta tutuklular bulunduğunu hatırlattı. Hasta tutuklulara gereken tedavinin yapılmadığının altını çizen Aksoy, "Başta hasta tutuklu ve hükümlüler sorunu ile işkence, darp ve keyfi uygulamalar konusunda yaşanan sorunlar için Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz" dedi.

ÇIPLAK ARAMA REZALETİ SÜRÜYOR

"Çıplak arama tüm rezaletiyle devam ediyor" diyen Aksoy, diğer sorunları da aktardı. Musluklardan paslı ve kirli su aktığını, 10 ay önce dilekçe yazılmasına rağmen cevap verilmediğini belirten Aksoy, hapishane müdürünün keyfi davrandığını belirtti. Aksoy, müdürün kendisini Adalet Bakanlığı'ndan üstün gördüğünü söyledi.

Etkin Haber Ajansı / 13 Aralık 2013 Cuma, 13:07

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder