25 Aralık 2013 Çarşamba

Diyadin'de 45 kişi bilgileri olmadan AKP üye yapıldı

Diyadin ilçesinde BDP’li il genel ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 45 kişinin bilgileri dışında AKP’ye üye yapıldığı ortaya çıktı. BDP Diyadin İlçe Örgütü üyesi Selim Ergül, "AKP artık bu çirkin ve kirli politikalardan vazgeçsin, hiç birimizin bu durumdan haberi yok" dedi.


Diyadin ilçesinde BDP İlçe Örgütü yöneticisi ve üyesi, BDP'den il genel ve belediye meclis üyesi olan kişilerin de aralarında bulunduğu 45 kişinin bilgileri dışında AKP Diyadin İlçe Örgütü’ne üye yapıldığı ortaya çıktı. Yaşanan skandalı "AKP sahtekarlığı" olarak niteleyen BDP Diyadin İlçe Örgütü üyesi Selim Ergül, "AKP artık bu çirkin ve kirli politikalardan vazgeçsin, hiç birimizin bu durumdan haberi yok" dedi. Kendisinin 20 yıla yakındır Kürt siyasal hareketi içinde çeşitli görevlerde yer aldığını söyleyen Ergül, "Ben yaklaşık 20 yıldır devamlı Kürt siyasetinin içinde üye ve yönetici olarak çalışmışım. AKP bütün bölgede olduğu gibi Diyadin'de de kirli oyunlara başvurdu" diye konuştu.

Bilgileri dışında AKP'ye üye yapılan 45 kişilik liste içinde BDP'li il genel ve belediye meclis üyesinin yanı sıra BDP'li yöneticinin yer aldığını aktaran Ergül, "Halkımız AKP'nin kirli oyunlarına karşı duyarlı olmalı. Çağrımız bu oyunlara gelmeyin" çağrısında bulundu. Ergül, bilgileri dışında AKP’ye üye yapıldıkları için suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

AKP Diyadin İlçe Başkanı Yakup Yenigün ise, kendisinin bu durumdan haberdar olmadığını savunarak, "Olabilir, biz de üye olarak yazılmışlar; ancak bir dilekçeyle bize başvurmaları halinde üyelikleri derhal silinecektir. Belki daha önceleri bazıları bizim üyelerimizdi, şimdi de üye olarak görünebilir; ancak biz kimseyi yazmamışız. Başvurmaları durumunda üyelikleri derhal düşürülecektir" diye konuştu.

DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder