28 Aralık 2013 Cumartesi

Diyadin Adayını Bağrına Bastı - Video

BDP Diyadin Belediye Başkan adayı Hazal Aras, ilçede coşkuyla karşılandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde BDP'den belediye başkan adayı gösterilen Hazal Aras, ilçe halkı tarafından coşkuyla karşılandı. İlçe girişinde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılanan Aras ve beraberindekiler, bir süre ilçe turu attıktan sonra parti binasına geçti. Parti binası önünde davul zurna eşliğinde halay çeken kitle, sık sık "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Şehîd namirin" sloganları attı. "Çerxa Şoreşe" marşının okunduğu törende konuşan BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, Diyadin'e "özür borçlu olduklarını" dile getirerek, "Bundan sonra halkımızın hizmetkarı olacağız" dedi.


BDP adayı Hazal Aras ise, 30 Mart'ta kadın eliyle belediyeyi alacaklarını dile getirdi. Aras, "Sayın Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu demokratik kurtuluş ve özgür yaşam için geliyoruz. Kürdistan'da uygulanan, başta Roboskî katliamı olmak üzere Kürtlere dönük tüm katliamların hesabını sormak için geliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından parti binasına geçen Aras, tebrikleri kabul etti.





























1 yorum:

  1. hazal hanım sonunda muradına erdi. merak ettiğim bir şey var.bu kadın neden kürdçe konuşmuyor? bunlar güya kürd halkının temsilcileri ya ondan merak ettim de

    YanıtlaSil