24 Aralık 2013 Salı

BDP’nin Kesinleşmiş Ağrı ve İlçe Adaylarını Açıklıyoruz

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Ağrı’da seçimlere en iyi kadrosu ile giriyor. Özellikle Ağrı Merkez için Sırrı Sakık’ın aday gösterilmesi, Ağrı halkında büyük heyecan ve mutluluk yarattı.


Yıllardır Sırrı Sakık gibi bir siyasetçinin hasretini çeken Ağrı halkının mutluluğu, eski Doğubayazıt Belediye Başkanı ve mevcut BDP İzmir İl Başkanı Mukaddes Kubilay’ın eşbaşkan olarak Ağrı’ya gönderilmesi ile, dahada arttı. Bu iki ismin adaylığı ile, Ağrı, Türkiye medyasının gündemine oturdu. Bütün gazeteler, televizyonlar, radyolar, internet siteleri ve sosyal paylaşım ağlarında, Ağrı konuşuluyor. Ağrı’nın ilk defa bu kadar gündemde olması ile gururlanan Ağrılılar, “Sırrı Sakık daha Ağrı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmadan, Ağrı’dan bu kadar bahs ediliyorsa, oturduktan sonra nasıl olur?” ifadelerinde bulunuyorlar.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler için kesinleşen kadın belediye başkan adayları ile eşbaşkan adaylarını açıkladı. BDP’nin Diyadin belediye başkan adayının Hazal Aras, Ağrı eşbaşkan adayının Mukaddes Kubilay, Patnos eşbaşkan adayının Nurhan Karadağ olduğu açıklandı.

Diğer adaylar yarın (25 Aralık) saat 10:00’da resmi olarak açıklanmadan önce, Dengê Agirî Haber Sitesi olarak Ağrı adaylarını sizlere açıklıyoruz:

Ağrı Merkez: Sırrı Sakık, yardımcısı (eşbaşkan) Mukaddes Kubilay,
Doğubayazıt: Rohat Özbay, yardımcısı (eşbaşkan) Delal Tekdemir
Diyadin: Hazal Aras,
Taşlıçay: Apturrezzak Kaya
Eleşkirt: Nesim Sabuncu
Patnos: Fecri Aslankan, yardımcısı (eşbaşkan) Nurhan Karadağ
Tutak: Fırat Öztürk
Hamur: Sevdin Aslan
Eleşkirt Bölükbaşı Beldesi: Süleyman Aydın

Dengê Agirî Haber Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder