7 Aralık 2013 Cumartesi

AKSOY:’GEVER KATLİAMI ORGANİZE’ - Video

HDP İstanbul İl Örgütü, HDK İstanbul Meclisi ve BDP İstanbul İl Örgütü'nün çağrısı ile Yüksekova'da Mehmet Reşit İşbilir ile Veysel İşbilir'in polis kurşunuyla katledilmesini protesto etmek amacıyla Galatasaray Lisesi önünde yüzlerce kişi bir araya geldi.


Galatasaray Lisesi önünde konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Dün Gever’de yine Kürt halkına yönelik bir katliam gerçekleştirildiğini hatırlatan Aksoy, otopsi raporlarının da açıkça ortaya koyduğu gibi Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir isimli iki Kürt yurttaşının hedef alınarak ve özel olarak katledildiğine dikkat çekti.Katliam sonrası Gever Valisinin hemen devreye girip yine kamuoyunu aldatmaya yöneldiğini belirten Aksoy,” Vali PKK militanları ve polisler arasında çatışma çıktığını söylüyor. Halbuki ortada öyle bir durum yok. Katledilen iki Kürt yurttaş PKK militanı değil esnaftı” dedi.

Gever’de yapılan polis katliamının daha önce organize edildiğine dikkat çeken Aksoy, gerilla mezarlarını tahrip edip saldıranlar ile bu katliamı gerçekleştirenlerin aynı kişiler olduğunu vurguladı. Gerilla mezarlarına saldırı hususunun yeni olmadığını hatırlatan Aksoy, birkaç zaman önce yine Bitlis’te Kürt halkının çocuklarını kemiklerini toplayarak yaptığı mezarlara saldırıldığını belirti.

Bugün AKP hükümetinin bu saldırılardan haberi olmadığını iddia ettiğini dile getiren Aksoy,” Alakan yoksa o zaman sorumluları ortaya çıkart ve cezalandır” şeklinde konuştu. Bedeli ne olursa olsun demokratik sorumluklarını yerine getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Aksoy, ancak Kürt halkının burnunun kanmasına asla izin vermeyeceklerini duyurdu.

Açıklaması sonrası yüzlerce kişi oturma eylemi yaparak saldırıyı protesto etti. Oturma eyleminin ardından ise kitle "Kürdistan Faşizme Mezar olacak", "İntikam" ve "Biji Berwxedana Gevere" sloganları eşliğinde Tarlabaşı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe geçen kitleye polis Ömer Hayyam Köprüsü üzerinde gaz bombaları ile saldırması üzere çatışma çıktı. Polisin saldırısına gençler taş ve havai fişek ile karşılık verdi.

Kaynak: ANF, DİHA, ETHA, Haberler.com, Herêma Agirî

Video: 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder