8 Aralık 2013 Pazar

AKP'li Belediye Mahalleliyi Çöpe Boğdu

AKP'li Ağrı Belediyesi, BDP seçmenin en yoğun olduğu mahalleye çöp konteyneri dahi bırakmıyor. Bununla da yetinmeyen belediye, şimdi de bir aydan fazladır çöpleri toplamayarak, kendisine oy vermeyen yurttaşları cezalandırıyor.


Ağrı'nın Yüzüncü Yıl Mahallesi geçtiğimiz seçimlerde BDP'ye en çok oy çıkan mahalle olarak biliniyor. Seçimlerin yapıldığı 2009 yılında bu yana mahalle adeta AKP'li Ağrı Belediye Başkanı tarafından cezalandırılıyor. Hiçbir yatırım ve alt yapı çalışmasının yapılmadığı mahallede şimdi de çöpler toplanmıyor. Çöp konteynere bırakılmayan mahallede şimdi de çöpler toplanmayarak, halk yine cezalandırılıyor. Çöp konteynerlerinin olmaması ve çöplerinin toplanmamasından dolayı birçok kez belediye yetkilileriyle görüştüklerini belirten mahalle sakinleri her defasında yetkililerin kendilerine söz verdiklerini fakat sorunlarını bir türlü çözemediklerin aktardı.

'Belediye başkanı AKP'den aday olmuş kimse ona oy vermez'

Mahalle sakinlerinde Hakim Akkuş, AKP'li belediyenin kendilerini adeta cezalandırdığını belirterek belediyenin dört yıldan beri mahalleye hiçbir hizmet getirmediğini söyledi. Belediyenin çöp toplayan arabalarının ne zaman geleceğinin belli olmadığını ifade eden Akkuş, "Belediye 4 yıldır bu mahallede hiçbir çalışma yapmadı. Mahallede çöp konteynerleri bile yok. Çöp konteynerleri olmadığı için millet çöplerini yolun ortasına atmak zorunda kalıyor. Çocuklarımız sokakta oynuyor. Hepsi hastalanma tehlikesiyle karşı kalıyorlar. Şimdiki belediye başkanı yine AKP'den aday olmuş. Kim bu saatten sonra ona oy verir" dedi.

'Çöplerden salgın hastalıklar meydana gelmesinden korkuyoruz '

Aynı mahallede yaşayan Latif Çak'da, mahalle sakinleri olarak birçok defa şikayetçi oldukları halde hiçbir önlemin alınmadığına vurguladı. Çak, mahallenin adeta cezalandırıldığını belirtti. Çöplerin bir ay boyunca yolların ortasında kaldığını söyleyen Cesim Öztürk ise "Çöp konteynerleri yok. Halkta ne varsa yolun ortasına atıyor. Hayvan leşleri bile bir ay boyunca bu yollarda ortalıkta kalıyor. Bazen mahalle öyle kötü kokuyor ki, insan mahalleye giremiyor. Çocuklar çöp mikroplarından hastalık kapar korkusuyla, çocukları dışarı bırakamıyoruz. Belediye hiçbir gerekçe göstermeden çöpleri toplamıyor. Biz belediyeden şikâyetçiyiz" dedi.

Belediye çöplerin toplandığını iddia etti

Konuya ilişkin görüştüğümüz Ağrı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adil Şengül, belediyenin söz konusu mahallede her gün düzenli olarak çöpleri topladığını ve mahallede çöp konteynerlerinin olduğunu iddia ederek söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Dicle Haber Ajansı - Ağrı 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder