3 Aralık 2013 Salı

‘AKP sadece kendisine oy çıkan köylerin yolunu açıyor’

Ağrı’da yerel seçimlere iddialı hazırlanan Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) İl Eş Başkanı Mensure Aslan, seçimlerde sadece devletin kendilerine engel olmadığını, aynı zamanda kardan dolayı birçok köyün yolunun kapanmasının da önlerinde ciddi engel oluşturduğunu söyledi. Buna rağmen çalışmalarını sürdüreceklerin dile getiren Aslan, AKP’nin sadece kendine oy çıkan köylerin yollarını açtığını ifade etti.


BDP Ağrı İl Örgütü, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Ağrı’daki belediyeleri kazanabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kışın çok sert geçmesinden ve birçok yerleşim yerinin yollarının kardan dolayı kapanması, bölgede yerel seçim çalışmalarını zora sokarken, BDP Ağrı İl Örgütü de planlamasını şimdiden oluşturmaya başladı. Yerel seçim çalışmalarına ilişkin bilgi veren BDP İl Eş Başkanı Mensure Aslan, kentte çalışmalarının olanaksız hale getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Sadece doğa engel olmuyor!

Kış koşullarının kendileri için başlı başına bir engel olduğunu dile getiren Aslan, diğer engellemeleri ise şöyle sıraladı: “AKP’nin siyasi partilerin bölgede çalışmalarını ne kadar engellediği ortadadır. Tüm geçmiş yerel ve genel seçimlerde olduğu gibi 2014 yerel seçimlerinde polis de çalışanlarımızın her adımını takip etmekle birlikte, çalışan arkadaşlarımıza psikolojik baskı uyguluyor.”

‘AKP kendi yollarını açıyor’ 

Bölgede çok sayıda köyün yolunun kış boyu kapalı olduğunu ifade eden Aslan, “2009 yerel seçimlerde köy yollarının kapalı olmasından dolayı çok köye gidemedik. Yetkililere köy yollarını açmaları için çok müracaat ettik, ama herhangi bir çalışma göremedik yetkililerden. 2009 seçimleri bu sıkıntılarla doluydu, ama biz tüm bu sıkıntılara rağmen köylere gidebiliyorduk. Ağrı’da seçim çalışmasını yapmamızı istemeyen AKP, her türlü sıkıntıyı bizlere çıkartıyor. Zaten belediye AKP’nin elinde olduğu için bizim her türlü çalışmamızı engelliyor. Biz seçim çalışmalarında hiçbir köye rahatlıkla gidemiyoruz. Buranın kışı çok soğuk ve karlı geçiyor, çoğu köyün yolu kapalı kalıyor. Biz yolları kapalı köylere gidebilmek için bin bir zorluk yaşıyoruz. Ama AKP gideceği köylerin yollarını açıyor. Zaten tüm olanakları var, hepsini kullanıyor. Ama halk bunu biliyor sandıktan kimden yana olacağını da çok iyi biliyor” diye konuştu.

Dicle Haber Ajansı / Ağrı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder