1 Aralık 2013 Pazar

Ağrılı Hasta Tutsağa Ziyaret Engeli

İki kolu olmadığı halde örgüt üyeliği bahanesiyle Ağrıda tutuklanıp Erzurum Cezaevi'ne oradan Metris Cezaevine oradan da Ümraniye F Tipi Cezaevi’ne sürgüne gönderilen Ergin Aktaş'a bu seferde ziyaretçi yasağı getirildi.


Metris R Tipi cezaevi idaresi tarafından “ Cezaevinin huzurunu bozuyorsun” bahanesiyle Ümraniye T Tipi cezaevine sürgün edilen hasta tutsak Ergin Aktaş’a şimdi de ziyaret engelli koyuldu.

Pazartesi 25 Kasım günü kuzenini ziyaret etmek üzere geldiği Ümraniye T Tipi cezaevinde geri çevrildiğini ANF’ye aktaran Ergin Aktaş’ın Kuzeni Ahmet Aktaş, kendisine gerekçe olarak da Ergin’in ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü olmasının ileri sürüldüğünü belirtti. Metris R Tipi cezaevinde her hafta Ergin’i ziyarete ettiklerini ve hiçbir sorunun çıkmadığına dikkat çeken Ahmet Aktaş, “ Hasta tutsaklara koşullarını düzeltmek yerine şimdi de dış dünyadan komple tecrit ediyorlar” dedi.

Türkiye cezaevlerinde hasta tutsaklara yönelik sistematik eziyete her gün bir yenisi ekleniyor. Bunun en somut örneklerinden biri de iki kolu olmayan hasta tutsak Ergin Aktaş’ın yaşadıkları.

 SİSTEMATİK EZİYETİN FOTOĞRAFI

Muayene olmak üzere Haziran ayında çeşitli cezaevlerinden Metris cezaevine getirilen 18 hasta arasında yer alan Aktaş, Adlı Tıp Kurumunun hakkında verdiği "Cezaevinde kalamaz” raporu Terörle Mücadele Şubesinin beyanına takıldı. İnfaz Yasası'nda yapılan değişiklikle polise verilen akıl almaz yetkiyle TEM Şubesi Aktaş ‘ı "Toplum güvenliği için tehlikeli “ ilan etmesiyle tahliye edilmedi. Bu durum Aktaş için eziyetin başlangıcıydı. Tedavi adı altında diğer hasta tutsaklarla birlikte sevk edildiği Metris R Tipi cezaevinde revir yüzü dahi görmeyen Aktaş bu insanlık dışı uygulamaları protesto etmek için Felç Hastası Ali Haydar Yıldız ile birlikte 3 günlük uyarı açlık grevine girdi. Ancak cezaevi yönetimi koşulları düzeltmek yerine, “Cezaevinin huzurunu bozuyorsun” diyerek Aktaş’ı apar topar Ümraniye T Tipi cezaevine sürgün etti.

BUNUN ADI TECRİT, ZULÜM İŞKENCEDİR!

Pazartesi günü kuzenini ziyaret etmek üzere Ümraniye T Tipi Cezaevine giden Ergin Aktaş’ın Kuzeni Ahmet Aktaş infaz memurları tarafından aldığı cevap karşısında şaşkına döndü. İnfaz memurlarının kendisine Ergin ile görüş yapamayacağını söylediklerini aktaran Aktaş, “ Nedenini sorduğumda bana ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü olduğunu bahanesini öne sürdüler. Onlara Metris R Tipi cezaevinde böyle bir uygulamanın olmadığını, her hafta yapılan görüşlere gidebildiğimizi belirtmemde bir şeye yaramadı. Bana prosedür gereği 15 günde kapalı görüş ve telefon görüşmesi yapılacağını ayda 1 kere de anne, babası ve kardeşleri dışında kimseyi almamak suretiyle ise açık görüş olacağı söylediler” diye anlattı.

“Hasta olduğu halde tehlikeli ilan etmeleri yetmemiş gibi bir de sürgün ediyorlar ve dış dünya ile bağlantısını kesiyorlar “ diyen Aktaş,” Biz her gün sağlığından edişe ederken bize 15 günde bir gelin diyorlar. Bu tam anlamıyla hem Ergin hem bizim için bir tecrit, bir zulüm ve işkencedir” dedi.


ZEYNEP KURAY / FIRAT HABER AJANSI (ANF)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder