30 Aralık 2013 Pazartesi

Ağrı'da Öğrenciler Roboski Katliamını Kınadı

 Roboski katliamı, Ağrı'da üniversite öğrencileri tarafından yürüyüş, açıklama ve tiyatro oyunları ile protesto edildi.


Ağrı'da da İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler tarafından kurulan Ağrı Dağı Özgür Öğrenci Derneği (AODER) üyesi öğrenciler öncülüğünde Roboski katliamı yürüyüşle kınandı. Yürüyüşe katılan öğrenciler, merkez kantini önünde toplanarak üniversitenin çıkışında bulunan Seker Fabrikası'na kadar yürüdü. Yapılan yürüyüşe BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik ve parti yöneticileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. "Anaların gözyaşları katilleri boğacak", "Roboski'nin failli Gever'in katili" pankartları ile "Dobroskili zihniyet istemiyoruz", "Devletin adaleti, Roboskidir", "Roboski utancı hükümetin omuzlarında", "Zamanın durduğu acının derinleştiği yer Roboski" dövizlerinin açıldığı yürüyüşte, Roboski'de katledilen 34 yurttaşın fotoğrafının yer aldığı ayakkabı kutuları taşındı. Yine sık sık "Bê Serok jiyan nabe", "Şehîd namirin", "Katil devlet", "Roboskiyi unutma, unutturma", "PKK halktır halk burada" sloganlarının atıldığı yürüyüş sonrası Roboski'de yaşamını yitiren 34 yurttaş için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından öğrenciler adına açıklama yapan Mirzedin Öztürk, Roboski katliamını yapan zihniyetin Şex Sait, Zilan, Ağrı, Dersim, 33 Kurşun, Maraş'ın devamı olduğunu söyledi.

Öztürk'ün ardından konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da, katliamı yapanların belli olduğu söyledi. Kürtlerin 4 parçaya ayıran sınırların anlamsızlığına işaret eden Aksoy, Kürt halkının artık bu sınırları kabul etmediğini ifade etti. Aksoy, " Roboski katliamın üstünü parayla kapatmak istediler ama en başta Roboskili anneler ve Roboski halkı kan parasını kabul etmedi. Başbakan yolsuzluk operasyonun emrini verenleri hemen bulup görevden almasını biliyor ve yapabiliyor ama Roboski katliamın emrini vereni iki yıldır bulmuyor. Roboski katliamı emrini birini vermiş o da Başbakandır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Roboski katliamında yaşamını yitiren 34 yurttaşın isimleri okunarak, fotoğrafların yapıştırdığı ayakkabı kutuları yere bırakılıp, içindeki temsili kan gösterildi. Açıklama slogan ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.

DİHA










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder