1 Kasım 2013 Cuma

Rıfat Yerlikaya: Biz Barışın Ve Demokrasinin Teminatı Olacağız

Rıfat Yerlikaya,"Halkımız umut değil hizmet görmek istiyor.Buda bizimle partimizle mümkün olabilir. Ülkede esen barış rüzgarı ile seçimlerde partimizin zaferle çıkacağına inanıyorum"

 Bu akşam İstanbul Avcılar'da bir aile dostunun kendisi için vermiş olduğu özel yemekte bir araya geldiğimiz Eleşkirt Belediye Başkan aday adayı Rıfat Yelikaya Eleşkirt'e bakış açısıyla ilgili kendisine yönelttiğimiz sorularımızı yanıtladı.


ELEŞKİRT BELEDİYE BAŞKANLIĞINA NEDEN ADAYSINIZ?

Rıfat Yerlikaya"Seçim sürecinde hemşerilerimle yapmış olduğum sohbetlerde hemşerilerimin hak ettikleri hizmetleri alamadıklarını gördüm. Eleşkirt halkının belediyenin proje üretmemesinden halka hizmet etmemesinden şikayetçi olduklarını gördüm.Bu nedenle halkıma hizmet etmeyi projelerimle çağdaş belediyecilik için siyasi idiolojinin arkasına sığınmadan halk arasında sınıf gözetmeksizin halkıma hizmet etmeye geliyorum."

SİZCE ELEŞKİRTİN TEMEL SORUNLARI NELERDİR?

"Eleşkirt Cumhuriyet tarihinden beri iktidar partisine mensup belediye başkanları tarafından yönetilmesine rağmen hiç bir hizmet görmemiştir. Birkere şuanda alt yapısı bile yoktur. Üst yapısı yoktur. şehrin bir kere çok önemli imar sorunu vardır.Su sorunu vardır.Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın oyun oynaya bilecekleri bir parkı bile yoktur. Kısacası Eleşkirt sorunlar yumağı olan bir ilçemizdir."

SİZCE PARTİNİZİN ŞANSI VAR MI?

" Halkımızın hizmete susamışlığını gördüm.Mevcut belediye iktidar partisinden olmasına rağmen hizmet edilmediğini halk görüyor.Bu nedenle halkımızın partimize ve bize sıcak baktığını söyleye bilirim.Halkımız umut değil hizmet görmek istiyor.Buda bizimle partimizle mümkün olabilir."

BARIŞ SÜRECİYLE İLGİLİ DÜŞÜNCENİZ NEDİR?

"Ülkede güzel gelişmeler oluyor. Mensubu olduğum partinin çaba ve çalışmaları sonucunda ülkede otuz yıldır süren savaşta silahlar sustu. Anneler ağlamıyor artık. Evlatlar ölmüyor ancak bunlar yetersizdir. Evlatlarımız evlerine dönmeli anneler bacılar kardeşlerine evlatlarına sarılmalıdır. Ülkede barışın ve özgürlüğün teminatı ve temsilcisi olacağız. Sadece egemenlerin değil bütün halkın temsilcisi ve aynı zamanda hizmetçisi olacağız. Şehrimizi halkımızla birlikte yöneteceğiz. Ülkede esen barış rüzgarı ile seçimlerde partimizin zaferle çıkacağına inanıyorum. Yıllardır hakkeden hizmetleri göremeyen halkımız bizimle hizmeti görecek. Biz barışın demokrasinin ve özgürlüğün teminatı ve savunucusu olacağız" dedi.

Filiz Demir / ART (Ağrı Radyo Televizyonu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder