3 Kasım 2013 Pazar

Keklik: Ağrı Halkın BDP'den Büyük Beklentileri Var

Ağrı genelinde en büyük seçmen kitlesine sahip parti olan BDP’de aday belirleme çalışmalarında belli bir aşamaya gelindi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partiler, tüm kademeleri ile çalışmalarını sürdürüyor. Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) hummalı bir şekilde aday adaylarının müracaatları sürerken, diğer partiler sessizliğini koruyor.


 Barış ve Demokrasi Partisi Ağrı il başkanı  Halef Keklik, Belediye Başkanlığı seçimi için partilerinden çok ciddi bir beklenti olduğunu söyledi ve diğer partilere bakılınca BDP’nin aday adaylarının liyakat ve kariyer olarak diğer partilerin aday adaylarına fark attığı anlaşılmaktadır.

Ağrı Belediye Başkanlığı aday adaylığı için BDP’ ye 7 kişi başvuruda bulunurken, ilçelerde de aday adaylarında patlama yaşandı.
30 Ekim tarihini son müracaat tarihi dolan BDP’de nasıl bir seçim stratejisi belirleneceği ile ilgili konuşan BDP İl Başkanı Keklik, partilerinden halkın büyük bir beklentisi olduğunu savundu.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin Ağrı  Belediyesini kazanması ile birlikte Ağrı'nın  ekonomisi, turizmi, kalkınması ve ülkedeki sıralamasına ciddi katkılar sağlanacağını ifade eden Keklik, seçimlerin barışa ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulundu.
Keklik, şunları söyledi: "Her şeyden önce 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinin ülkemize, barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe vesile olmasını diliyorum. Seçimlere hazırlık mahiyeti ile biz aday adaylarının başvuru sürecini 30 Ekim günü sonlandırmış bulunuyoruz. Son gün itibarı ile 7 kişi müracaatını gerçekleştirdi.

Bu arkadaşların müracaatlarından sonra merkez seçim komisyonumuzun çalışmalarını sürdürdüğünü ifade edebilirim. Bu mülakatlardan sonra merkez seçim komisyonumuz Diyarbakır'da bir toplantı yapacak. AĞRI ilimizin de dahil olacağı Kürdistan'daki bütün il ve ilçelerden gelen mülakat bilgileri masaya yatırılıp değerlendirmelerde bulunulacak. Bu mülakatlardan sonra 15 Kasım'a kadar eğilim yoklaması yapılacak yerlerde adaylarımızın kendilerini, siyasal projelerini tanıtacakları siyasal platformlar hazırlanacak

Ağrı’yı önemsiyoruz. Ağrı Kürt Özgürlük Mücadalesi içinde önemli bir yere sahiptir. Bunu 1979 Urfan Alpaslan ve cezaevinde Hüseyin Yılmaz arkadaşımızı Belediye Başkanı seçerek takdirini  Kürt siyasal hareketinden yana kullanmıştır ve kullanmaya devam edecektir kanısındayız. Bu mücadelede bizleri yanlız bırakmayacaklarını diliyoruz.

PARTİMİZDEN BÜYÜK BEKLENTİ VAR

BDP'nin bu dönem güçlü olduğunu ve halkın BDP’ ye karşı büyük bir beklenti içerisinde olduğunu dile getiren Keklik, " AKP dışındaki tek seçeneğin, demokratik muhalefet seçeneğinin BDP olduğuna yönelik çok ciddi bir hava ve beklenti var. Biz de bu havayı berhava etmeyeceğiz. Onun içini dolduracak, tarihsel sürece katkı sunacak, misyonumuz gerçekleştirecek adaylarımız ile başarıyı hep birlikte, demokratik, kültürel,  özgürlükçü paradigma ile Ağrı’da  kendimizi var edelim istiyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder