4 Kasım 2013 Pazartesi

Halil Aksoy, Taşlıçay Kaymakamı Çiçek'i Meclis'e taşıdı

BDP Agirî Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine atanan Kaymakam Atif Çiçekli'in bölgenin seçilmişleri ile bir araya gelmemesine ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler'e yazılı soru önergesi verdi.


Dengê Agirî Haber Sitesi / Ankara - BDP Agirî Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesi Kaymakamı Atif Çiçek'in ilçe halkı, seçilmişleri ve muhtarlarıyla bir araya gelmemesine tepki göstererek konuyu TBMM'ye taşıdı.

Halil Aksoy, Taşlıçay İlçesi Kaymakamı Atif Çiçekli'nin atandığı günden bu yana 3 aydır ilçe halkı, ilçe seçilmişleri ve muhtarlarla görüşmediğini belirterek, "Muhtarların bu konuda yapmış olduğu bütün başvuruları da hiçbir gerekçe göstermeden reddetmektedir. Mahalle ve köy muhtarlarının kendi aralarında belirlediği birer temsilci muhtarı dahi makamına kabul etmeyen kaymakamın keyfi ve olumsuz tavrı nedeniyle yurttaşlar yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini sunacakları bir muhatap bulamamaktadırlar, Devletin temsilcisi olarak ilçede görev yapan kaymakam, halkla ve halkın seçtiği temsilcileriyle iç içe ve birlikte hareket etmesi gerekirken, onları görmezden gelmesi hiçbir toplantılarına davet etmemesi ve bu konuda yaptıkları başvuru ve talepleri de reddetmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu anlamda köy ve mahalle muhtarlarının imzalarıyla Bakanlığınıza yapmış oldukları 31.10.2013 tarihli bir şikayet dilekçesi bulunmaktadır. Kaymakamın sübjektif ve olumsuz tavırları nedeniyle 35 muhtar, 2014 Bütçesinin görüşüleceği toplantıya katılmayı da reddederek protesto etmektedirler. İdari ve sosyal yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve yurttaşın ihtiyaçlarına ve sorunlarına çözüm bulması gereken devletin temsilcisi Kaymakam hakkında en kısa sürede gerekenin yapılması gerekmektedir. " dedi.

Halil Aksoy, Güler'e yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1- Taşlıçay Kaymakamı hakkında size yapılan şikayet başvurusu hakkında bir işlem başlatılmış mıdır?

2- Halkla iç içe olması gereken ve halkın seçilmiş temsilcileriyle birlikte hareket etmesi gereken bir kaymakam hangi gerekçeyle hala görevinde tutulmaktadır?

3- Kaymakamın halka ve halkın temsilcilerine karşı olumsuz tavrı hangi gerekçeye dayanmaktadır? Hangi gerekçeye olursu olsun, böyle bir durumun kabul edilmesi mümkün müdür?

4- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımlarının ne şekilde kullanılacağına tek başına kaymakamın karar vermesi hukuka ve mevzuata uygun mudur? Uygun değilse kaymakam neden bu yetkiyi sadece kendisi kullanmaktadır?

5- Kaymakam ÇİÇEKLİ, ilçeye atandıktan sonra vakfın paraları nerelere aktarılmış ve hangi işlerde kullanılmıştır?

6- İhtiyaç sahibi yurttaşlara ödenmesi gereken yardımlar ile ihtiyaç olmadığı halde arazi aracının kiralanması ücretinin ödendiği iddiası doğru mudur? Doğruysa bu mevzuata uygun mudur? Bu konuda bir girişiminiz olacak mı?

7- Kaymakamın talimatıyla okullarda çeşitli gerekçelerle öğrenci ve velilerinden para toplatıldığı iddiası doğur mudur? İlçelerde kaymakamların böyle bir yetkisi var mıdır? Yoksa bu Taşlıçay kaymakamı hangi yetkiye dayanarak böyle bir uygulama başlatmıştır?

8- Taşlıçay Kaymakamı Atif ÇİÇEKLİ’yi görevinden almayı düşünüyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder