29 Kasım 2013 Cuma

Halil Aksoy: PKK Kürt halkının ilk sesidir

PKK'nin 35. kuruluş yıldönümü Şırnak, Ağrı ve Van'da kutlanırken, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, PKK'nin, bir halkın tamamen küllerinden yeniden oluşturan özgürlük hareketi olduğunu belirterek, "PKK Kürt halkının ilk sesidir" dedi.


BDP Ağrı İl Örgütü tarafından PKK'nin 35. yıldönümü nedeniyle parti binasında sinevizyon gösterimi yapıldı. Etkinliğe BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve çok sayıda yurttaş katıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik, PKK'nin kuruluş yıldönümünün Kürt halkının var oluş günü olduğunu vurguladı. Kürt halkının mücadelesinin zulme karşı bir başkaldırı olduğunu söyleyen Keklik, "PKK ile başlayan Kürtlerin kurtuluş mücadelesi çok zorlu bir süreçten geçtikten sonra bu günlere geldi. Bu mücadelenin en somut örneğini bugün Rojava'da görüyoruz" diye belirtti.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise, PKK'nin halkın bir parçası olduğunu söyledi. PKK'nin hiç bir zaman bitmeyen ve her zaman için kendisini yenileyen, genişleyen bir hareket olduğunu ifade eden Aksoy, "PKK Ağrı'da gömülen, Dersim'de üstü betonlanan ve tamamen yok sayılan, ölü Kürt olarak görülen ve bir halkın tamamen küllerinden yeniden oluşturan özgürlük hareketidir. PKK Kürt halkının ilk sesidir. Demokratik yollar açık olsaydı Kürtler kendilerini dağlara vurmazlardı. Tüm bunları düşünürken Kürt halkının hangi değerler üzerinden bugünlere geldiğini çok iyi bilmesi gerekir. Artık Kürtler Ortadoğu'nun en özgür halklarından biridir. Kendi öz yönetimlerini kurabiliyorlar. PKK Kürt halkın vicdanıdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.







ERCİŞ

Van'ın Erciş ilçesinde PKK'nin 35'inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle Halay Düğün Salonu'nda etkinlik düzenlendi. BDP Erciş İlçe Örgütü öncülüğünde düzenlenen etkinliğine DTK Eş Başkanı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Erciş İlçe Başkanı Abidin İnci ile birlikte yüzlerce yurttaş katıldı. Bayrak, flama ve pankartların açıldığı salonda, sloganlar atıldı. Yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekilirken, etkinlikte konuşan BDP Erciş İlçe Başkanı Abidin İnci, PKK'nin tarihini okudu.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, yıllarca Türkiye'de Kürt halkının özgürce dilini konuşamadığı ve bu dilin yasaklandığını ifade ederek, Kürt halkına hiçbir siyasal hakkın verilmediğini dile getirdi.

'Rojavalı Kürtler özgürleşirse Kürdistan özgürleşir'

27 Kasım'ın bir halkın diriliş ve var oluş bayramı olduğunu ifade eden DTK Eş Başkanı ve BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk da, Kürt halkının cesaretli ve onurlu bir şekilde faşizme ve sömürüye karşı durduğunu belirtti. Tuğluk, "Kürt gençleri ve Kürt kadınları bu mücadeleye sahip çıkmalı. Rojava'da gençler ve kadınlar öncülüğünde gerçekleşen devrim bizlere de örnek olmalıdır. Rojava direnişi Kürt özgürlük mücadelesinin sembolü haline gelmiştir. Buradan oradaki direnişi selamlayarak diyorum ki, Kürtler bir bütündür ve nerede olurlarsa olsun verdikleri direnişin amacı birdir. Bu amaç ulusal özgürlüktür. Rojavalı Kürtler özgürleşirse Kürdistan özgürleşir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10 katlı pasta kesilerek PKK'nin kuruluş yıldönümü kutlandı.

ŞIRNAK

PKK'nin 35. Yılı kutlamaları son olarak Şırnak'ın Balveren (Gundıke Meli) beldesinde yüzlerce yurttaşın katılımıyla kutlandı. Kutlamalara BDP Şırnak il, ilçe ve belde yöneticilerinin yanı sıra çevre köylerden gelen yüzlerce yurttaş da katıldı. Meşalelerin yakıldığı kutlamada, sloganlar atıldı. Kutlamada konuşan BDP Balveren Belde Eş Başkanı Osman Sidar, "Bu topraklarda 35 yıldır gencecik bedenleri toprağa veriyoruz ve bunu bu genç bedenlerimize borçluyuz. Yıllardır gençlerimizin kanı dökülüyor ve hala barış ve kardeşlik için erken deniliyor. Biz de buradan soruyoruz acaba bu kadar kan ve gözyaşı varken çözüm için neden erken olsun?" dedi.

SİLOPİ

Silopi ilçesinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, PKK'nin 35'inci kuruluş yıldönümünü amacıyla Şehit Harun Boy Mahallesi'nde yürüyüş düzenledi. Sloganlar eşliğinde İpek Yolu'na doğru yürüyüşe geçen gençlere polis müdahale etti. Polisin müdahalesine gençlerin de taş, molotof ve havai fişek ile karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. İlçede yaşanan çatışmalar ardından olay yerine çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

Dicle Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder