19 Kasım 2013 Salı

Halil Aksoy, Kocaeli Gençlik Şöleninde

BDP Kocaeli Gençlik Meclisi ve Amigra Dergisi'nin "Özgür dil, örgütlü gençlik, özgür gelecek" şiarıyla yüzlerce öğrencinin katılımıyla şölen gerçekleştirdi.Bir çok BDP'li vekilin katıldığı Şölene BDP Ağrı Millet Vekili Halil Aksoy'da Katıldı.


Kocaeli'de BDP Gençlik Meclisi ve Amigra Dergisi, "Özgür dil, örgütlü gençlik, özgür gelecek" şiarıyla Kocaeli Fuarı Onur Müzikhol'de ortak gençlik şöleni düzenledi. Yüzlerce öğrencinin katıldığı şölene, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya ve birçok yurttaş katıldı. Şölenin yapıldığı salona "Özgür kadın, özgür gençlik, özgür önderlik, özgür Kürdistan", "Berxwedana Rojava silav dikin" pankartlarının yanı sıra PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posteri ve KCK, PKK bayrakları da asıldı. Şölen öncesinde Kocaeli Hasta Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi tarafından hasta tutsakların serbest bırakılması amacıyla imza toplandı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından "Bijî serok Apo", "Bijî berxwedana Rojava" , "Şehid namirin" sloganları atıldı.

Şölende BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya ve Kocaeli Hasta Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi adına İrem Özdemir, kısa konuşmalar yaptı. Ardından konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Şam'da ve Halep'te Kürt ailelerin El Nusra, ÖSO ve Esad rejimi tarafından saldırılara maruz kaldığını ve binlerce insanın bu yerlerden Rojava'ya savaşmak için göç ettiğini belirterek, "Rojava'ya giden tüm halkımıza buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Rojava'daki başarı aynı zamanda Kürtlerin Ortadoğu'da statü kazanması demektir" diye belirtti.

Aksoy, Nusaybin-Qamişlo arasına örülen ve ardından Kürtler tarafından yapılan kitlesel eylemlerle yapımı duran "utanç duvarı"nın tekrar yapılmaya başlandığını kaydederek, "Söz verip yapmamak ikiyüzlülüktür. Orada Kürtler hiç kimseye saldırmıyorlar. Türkiye'nin o sınırı hiçbir şekilde tehlikede değildir. Belli ki geçmişte dünyanın birçok yerinde yapıldığı gibi asıl amacı Ortadoğu'daki sistemi devam ettirmektir" dedi. Devletin ördüğü duvarın kaçakçıları engellemek için yapıldığı söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını aktaran Aksoy, "Serêkaniyê'de bir çiftlik var. Oradan her gün çeteler Rojava'ya geçiş yapıyor. Türkiye devletinin eliyle geçiyor bunlar. Asıl tehlike buradadır. Bunları görmek lazım" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gençlik Kurultayı'na Katılım Çağrısı

BDP Kocaeli Gençlik Meclisi adına konuşan Mehmet Burak ise, 30 Kasım'da Diyarbakır'da yapılacak gençlik kurultayına katılım çağrısı yaparak, "27 Kasım direniş ruhuyla 30 Kasım'da Amed'de yapılacak Gençlik Kurultayı'nı selamlıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Gençlik Kültür Merkezi (GKM), Arzela ve Med Kültür Merkezi sanatçılarının katılımıyla söylenen ezgiler eşliğinde halaylar çekildi. Şölen geç saatlere kadar devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder