1 Kasım 2013 Cuma

Doğubayazıt Belediyesi Kadınlara 16 Haftalık Eğitim Vererecek

Doğubayazıt Belediyesi, 16 hafta sürecek olan KİHEP eğitimini 6 Kasım’dan itibaren verecek.

Doğubayazıt Belediyesi Çamaşır Evi Sorumlusu Özlem Arıcı, “Vereceğimiz eğitimde kadının anayasal hakları, aile içi şiddet, kadın ve cinsellik, çocuk eğitimi, iletişim, kadının siyasetteki yeri konusunda paylaşımlarda bulunacağız” dedi.


Doğubayazıt Belediyesi, Kadın İnsan Hakları Eğitimi Projesi (KİHEP) eğitimini vermeye hazırlanıyor. Belediye, Büyük Ağrı Mahallesi’nde yeni açılan Çamaşır Evi ve Kadın Danışma Merkezi’nde 16 hafta sürecek olan Kadın İnsan Hakları Eğitimi’ni 6 Kasım’da verecek. Eğitim kapsamında anayasal haklar, medeni haklar, kadına karşı ve aile içi şiddet, şiddete karşı stratejiler, kadının ekonomik hakları, iletişim, toplumsal cinsiyet rollerine duyarlı çocuk eğitimi ve çocuk hakları, kadın ve cinsellik, kadın ve doğurganlık hakları, kadın ve siyaset, feminizm ve kadın hareketi ile kadın örgütlenmesi konusunda eğitim verilecek. Eğitimler, Doğubayazıt Belediyesi Çamaşır Evi Sorumlusu Özlem Arıcı tarafından verilecek.

Eğitimlere ilişkin açıklama yapan Arıcı, Kürt kadının günümüzde bu kadar önemsenmesinin nedeninin Kürt özgürlük mücadelesi olduğunu belirtti. Arıcı, “Vereceğimiz eğitimde kadının anayasal hakları, aile içi şiddet, kadın ve cinsellik, çocuk eğitimi, iletişim, kadının siyasetteki yeri konusunda paylaşımlarda bulunacağız. Kadınların çeşitli alanlarda karşılaştıkları sorunları insan hakları ihlalleri konusunda toplumsal bilinci arttırmayı buna çözümler üretmeyi hedefliyor bu program. Türkiye ve Kürdistan’daki demokratikleşme sürecinde kadınlara özgür ve eşit bireyler olma farkındalığını yaratıyor. Kadının anayasal hakları var olan haklarının bilmesini sağlıyor. Kürdistan’da savaştan dolayı kadınlar hep toplumsal baskı altında kalmıştır. Hem anayasal haklarını bilmemek hem de feodal bir sistemde yetiştikleri için töre cinayetleri, ‘namus’ cinayetleri toplum tarafından erkeğin baskın gelmesinden dolayı haklı kılmıştır. Kadın ölümlerinin bu kadar fazla olması bu rollerdendir. Aslında bizim pek fazla bilmediğimiz anayasal haklarımızı tartışıp konuşup öğreneceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder