19 Kasım 2013 Salı

Cezaevleri Ağrılılarla Doldu

Ağrı'da çeşitli eylemlere katıldıkları iddiasıyla 2'si tutuklu 4 sanığa, 1 yıl 10 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası verildi. AKP Hükümeti dönemin de, mevcut Ağrı Cezaevi dolarken, Erzurum, Giresun, Gümüşhane ve Ankara Cezaevleri'de Ağrıdan gönderilen siyasi tutsaklarla dolmak üzereler.


Erzurum 2. Ağır ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Murat Aslan ve Özlem Özdemir tutuklu bulundukları cezaevlerinden videyo konferans sistemiyle katılırken, tutuksuz yargılanan Akın Akar ve Fırat Aldemir ise katılmadı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım'ın esas hakkındaki mütalaasını okumasının ardından sanıklar Aslan ve Özdemir'e son sözleri soruldu.

Mahkeme heyeti, Özdemir, Akar ve Aldemir'e "Mala zarar verme" suçundan 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Heyet ayrıca, Aslan'ı ise "Örgüt faaliyeti çerçevesinde tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması" suçundan 5 yıl hapis ve 7 gün karşılığı adli para cezasına çarptırdı.

Ağrı'da 16 Ocak 2012 ve 12 Şubat 2012 tarihlerin de çeşitleri eylemlere katıldıkları iddiası ile yakalan Murat Aslan, Özlem Özdemir, Akın Akar ve Fırat Aldemir, "Örgüte üye olma, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme ile yakarak mala zarar verme" suçlarından yargılanıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder