1 Kasım 2013 Cuma

BDP'den Diyadinnet Bürosuna Ziyaret

Diyadinnet Ağrı Bürosunu ziyaret eden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı il Başkanı Halef Keklik, Belediye Başkanlığı aday adaylığı kendisi ile birlikte 6 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.


Merkez ilçe Başkanı Nevzat Ayna ve BDP İl Yöneticisi Fahrettin Bildik ile Diyadinnet Ağrı Bürosunu ziyaret eden BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik 30 Mart’ta yapılacak seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bölge genelinde yerelde iktidar partisi olduklarını ifade eden Keklik "Bütün siyasi çalışmaları gözetim altında olan bir belediye, bir parti düşünün. Attığı her adım fiziki ve teknik anlamda takip edilen bir siyasi parti düşün ki hala bugün tek BDP Belediyesine ihaleyle fesat karıştırma, yolsuzluk, yüz kızartıcı tek bir çalışmaya rastlayamazsınız. Ama işin öbür tarafına bakarsanız, Ağrı’da da örnekleri var, Eleşkirt’te de örnekleri var. AKP’de belediye başkanlığı yapıp ta holdingleşen bir sürü kişi var. Hüseyin Yılmaz arkadaşımız Ağrı’da 5 yıl belediye başkanlığı yaptı. Gidin bakın ailesi kardeşleri Günü birlik inşaat işlerinde amelelik yaparak geçinmeye çalışıyorlar. Buda gösteriyor ki bu halka layık olma noktasında tam anlamıyla cevap olmamışsa da ama bu halka karşı dürüst, şeffaf, bu halkın hassasiyetlerine son derece saygıyla yaklaşan bir belediyecilik anlayışımız olmuştur. Yine de Allah izin verirse iddiamız biz diyoruz ki 90’lı yıllardaki belediyeler değiliz. 15 yıldır yerelde iktidar partiyiz. Bölge genelinde yerelde iktidar bir partiyiz" dedi.

Keklik şöyle devam etti:

"Bizimde artık son derece oturmuş, tecrübeli, deneyimli, yerel kadrolarımız var. Biz bu halkın özlemi olan, gerçekten en büyük özlemimiz hesap verebilir, halkı kararlara katan, katılımcı bir belediyecilik modelini ancak ve ancak BDP ile bu halk görebilir. Çünkü BDP’nin siyasi geleneğine bakın gerçekten bütün yaşamını bir halkın özgürlük iddiasına, bir halkın insani yaşam iddiasına yatırmış bir gelenek. Öbür tarafta açık söyleyeyim, ihaleden ihaleye koşan, müteahhitleri sağa sola çekip ne kadar para koparacak bir zihniyet var. Ben umut ediyorum ki Ağrı halkı artık iktidar partisi nimetleri fazladır, hizmetleri fazladır satırlarına artık karınları toktur. O konu da artık gerçekten iktidar olmak yetmiyor. Dürüst olmak yetiyor. Vicdan ve ahlak çerçeveleri yetiyor. En önemlisi Allah korkusu yetiyor. İnsanlara samimi yaklaşım yetiyor. Yoksa iktidar belediyelerinin örnekleri ortadadır."

Gerçekten halkla bütünleşen halka her zaman hesap verebilir, halkla birlikte siyaset yapabilecek bir gelenek, bir yerel yönetim anlayışı varsa o da BDP ile yaşama geçecektir diyen Keklik şunları söyledi:
"Ben bu konuda bir il başkanı olarak açık söyleyeyim son derece umutluyum, halkın içindeyiz, genel teveccüh, genel rüzgar bizden yanadır. Allah’ın izniyle biz 30 Mart’ta biz BDP bayrağını Ağrı Belediyesi’nde bütün halkımızla, bizim gibi düşünen, düşünmeyen bütün halkımızla biz zafere yürüyeceğiz. BDP Belediyesi Ağrı’da görevi devir alırsa hizmet anlayışımızda kesinlikle yandaşçılık, ideolojik gömlek bir kenara bırakılır, bütün herkese hizmette eşit mesafede sonuna kadar bütün Belediyenin imkanlarını halkın çıkarlarına sunabilecek bir belediyecilik modelini yaratacağız Ağrı'da."

ADAY ADAYLIK BAŞVURULARI

Aday adaylık konusunda bireylerin önemli olmadığını anlatan Keklik “aday kim olursa olsun önce esas olan bu partinin anlayışıdır, bu partinin yerel yönetim modelidir. Ağrı genelinde 6 aday başvurdu. Belediye İl Genel Meclis üyeliği için ise yoğun bir talep var. 40’ın üzerinde başvuru var. Baş vuru süresi 30 Kasım’a kadar uzatıldı. Buda gösteriyor ki Ağrı halkının teveccühü bizden yanadır. Artık doğru siyaset doğru tercihlerle yaşam buluyor. Bizi memnun ediyor. Bizi son derece mutlu eden bir tablodur” diye konuştu.

BDP'DEN AĞRI BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURANLAR

Dr. Engin Yılmaz, Dr. Heval Bozdağ, Yılmaz Dursun, Tekin Akbaş, Ersin Erincik ve Halef Keklik.
BDP İl Başkanı Halef Keklik, şu ana kadar Ağrı il merkezi için 6, Doğubayazıt için 19, Patnos için 15, Taşlıçay için 4, Eleşkirt için 4, Tutak için 3, Diyadin için 9 ve Hamur ilçesi içinse 1 kişinin BDP’den Belediye Başkan Aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu söyledi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder