15 Kasım 2013 Cuma

Ağrılı Hasta tutsak grevde!

İki kolu olmadığı halde örgüt üyeliği bahanesiyle Ağrıda tutuklanıp Erzurum Cezaevi'ne oradan da Metris Cezaevine gönderilen Ergin Aktaş'a, Adli Tıp Kurumu "Cezaevinde kalamaz" raporu verdiği halde, serbest bırakılmıyor. Tüm hakları ihlal edilen Ergin Aktaş ve aynı şekilde ADK'dan "Cezaevinde kalamaz" raporu alan Ali Haydar Yıldız, açlık grevine başladılar. Hasta tutsakları bile açlık grevi yapmaya zorlayan baskılar, sözün bittiği yeri işaret ediyor.


Hasta tutsaklar için Adli Tıp Raporu ‘cezaevinde kalamaz’ dese bile son kararı polis ve savcı veriyor. Hasta tutsak Ali Haydar Yıldız ve Ergin Aktaş da dün üç günlük uyarı amaçlı açlık grevine başladı. PKK ve PAJK’lı tutsaklar ise, sürgünlere tepki göstererek, “Yeni operasyon hazırlığı” dedi

Hasta tutsaklar açlık grevinde!

Hasta tutsakların serbest bırakılması beklentilerini karşılamayan hükümet, 3. Yargı Paketi’ne koyduğu bir madde ile Adli Tıp Raporu ‘cezaevinde kalamaz’ dese bile son kararı polise verdi. Cezaevinde kalamayacağı Adli Tıp raporuyla sabit olan hastalar için savcılar Terörle Mücadele Şubesi’nden (TEM) ‘bu kişi tehlikeli midir’, ‘Toplum güvenliği için tehlikeli midir?’ değerlendirmesi istiyor. cezaevinde kalamaz’ raporu olmasına rağmen tehliye edilmeyen ve Metris cezaevinde kalan Ali Haydar Yıldız ve Ergin Aktaş hasta tutsaklar açlık grevine başladı. 3 günlük uyarı amaçlı açlık grevine girecek olan tutsaklar yapılan açlık grevi süresince gerekli adımlar atılmazsa bunu süresiz-dönüşümüsz açlık grevine dönüştüreceklerini bildirdi. Metris rehebitilasyon merkezleri koğuşunda kalan hasta tutsaklarla görüşen Ergin Aktaş’ın kuzeni Ahmet Ergin, hasta tutsakalrın kendisine, “Buradaki şartlar çok ağır. Buranın sadece adı tedavi merkezi. Bize dönük hiç bir tedavi hizmeti yerine getirilmiyor. Burada göstermelik olarak tutuluyoruz. Rahatsızlandığımızda bile hastaneye götürülmüyoruz.” dediğini belirtti. Ali Haydar Yıldız’ın yatalak olmasından kaynaklı vucudundan yaralar çıktığını,  çıkan yaraların tedavi edilmediğini ve koktuğunu söylediğini belirten Ergin, “Ali Haydar Yıldız’ın vucudu çürüyor. Zor şartlarda kalıyorlar. Hergangi bir müdahale yok. Onların normal şarlarda doktor kontrolüne olmaları gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Yıldız ve Aktaş ‘cezaevinde tek başına kalamaz’ raporuna rağmen tahliye edilmiyor. Savcılık daha önce hasta tutsak Ramazan Özalp için de TEM’den görüş beklediği bildirmişti.

Hasta tutsaklar için kampanya

Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAD) hasta tutsakların serbest bırakılması için başlattığı imza kampanyasını Aksaray Meydan ve Bahçeşehir Meydanı’nda açtığı imza stantlarıyla başlattı. Kısa bir süre zarfında 30’dan fazla yurttaşın hasta tutsakların serbest bırakılması için imza verdiği imza standı Aksaray Meydanı’nda pazar gününe kadar açık kalacak. Türkiye genelinde ise birçok şehirde 30 Kasım’a kadar imza stantları kurulacak. Kampanyanın sonlanmasının ardından toplanan imzalar Cumhurbaşkanlığı’na, TBMM’ye ve Adalet Bakanlığı’na gönderilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder