21 Kasım 2013 Perşembe

Ağrı’da İlkay Akkaya Rüzgârı Esecek

Halk müziği ve protest müziğin önemli temsilcilerinden olan İlkay Akkaya; öğretmenler gününe özel Ağrı’da Green Cafe isimli kafede 23 Kasım da sahne alacak.


Green Cafe Uzun zamandır, Haluk Levent, Cevdet Bağca, Grup Abdal, Nurettin Rençber ve Düşsokağı sakinleri gibi konserleri Ağrı’da organize eden Cadde Üstü Pizza işletmesi sahibi Mehmet Can 23 Kasım 2013 Cumartesi günü İlkay Akkaya ile öğretmenler gününde öğretmenlere büyük bir coşku yaşatacak.

İLKAY AKKAYA KİMDİR ? Profesyonel müzik çalışmalarına Grup Yorum'a katılarak başladı.

Yorum'la birlikte "Berivan-Haziranda Ölmek Zor" ve "Türkülerle" albümlerinde çalıştı. 1989'da Tuncay Akdoğan'la birlikte Yorum'dan ayrıldı.10.01.1990'da Tuncay Akdoğan ve İsmail İlknur'la birlikte Grup Kızılırmak'ı kurdu.

Kızılırmak'la birlikte şu ana kadar on üç albüm çıkardı. Yurtiçi ve yurtdışında sayısız konserlere çıktı. 1990-1992 yılları arasında Ankara Birlik Tiyatrosu tarafından sahnelenen Pir Sultan Abdal oyununun müziklerini yaptı.1991 yılında Tarık Akan ve Füsun Demirel'in oynadığı "Bir Küçük Bulut" filminin müziğini yaptı. Kızılırmak'la birlikte başka birçok oyun müziği yapan Akkaya 2003'te Zafer Diper'in sahnelediği Talan adlı oyunda da rol aldı.

Mayıs 2005'te Nazım Hikmet'in Şeyh Bedreddin Destanı adlı şiiri oyunlaştırılmış şekilde sahnelendi. Bu oyunun müziklerini de Kızılırmak yaptı. Oyun Küba’da sahnelendi; Ayrıca İlkay Akkaya ve Kızılırmak Küba Kültür Bakanlığı davetlisi olarak Havana şehrinde konser verdi. İlk solo albümü olan "Kül" ü 1999'da yayınladı.

Yine 1999'da "Salkım Söğüt" adlı ortak bir çalışmada yer aldı. Daha sonra 2001'de "Unutma" adlı ikinci solo albümü yayınlandı. "Salkım Söğüt 4" de 2002 yılında yayınlandı. Üçüncü solo albümü olan "Yine" 2003 yılında yayınlandı. Son solo albümü olan "Yalnız" da Aralık 2005'te dinleyicileriyle buluştu.
2010 yılında Gelmedin Diye albümüyle dönüş yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder