9 Kasım 2013 Cumartesi

19 yıl sonra çocuğunun mezarına kavuştu

 Başkale'ye bağlı Çaldıran köyü kırsalında 1994 yılında çıkan çatışmada yaşamını yitiren 3 PKK'liden Yıldır Gültekin'in (Ahmet) ailesi, köy mezarlığında toprağa verilen Gültekin'in mezarını ziyaret etti.

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Çaldıran köyünün Domuztepe kırsalında 1994 yılında çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve Çaldıran köylüleri tarafından köy mezarlığına defnedilen 3 PKK'liden Yıldır Gültekin'in (Ahmet) Iğdır'ın Tuzluca beldesinde yaşayan ailesi, 19 yıl sonra haberdar oldukları çocuklarının mezarını ziyaret etmek için ilçeye geldi. BDP Başkale İlçe Örgütü, MEYADER yöneticileri ve İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte mezarın bulunduğu Çaldıran köyüne giden aile, köylülerin yardımı ile mezarlığa geçti. Aynı çatışmada yaşamını yitiren Ağrı Doğubayazıt doğumlu Ruhat kod adlı PKK'li ve Iğdır doğumlu Kendal kod adlı PKK'li ile yan yana gömülen Gültekin'in mezarı başına gelen aile uzun süre gözyaşı döktü.


Mezar başında konuşan Gültekin'in abisi Hasan Gültekin, 1991 İstanbul katılımlı kardeşinin 1994'te çıkan çatışmada yaşamını yitirdiğini, akıbetinden ise 20 gün önce haberleri olduğunu belirterek, "Bugün bizden biri şehit oldu, diğer kalan 8 kardeş olarak Kürdistan uğruna şehit olmaya hazırız" dedi. BDP Başkale İlçe Yöneticisi Erol Aldemir ise, "Biz Elbak halkı olarak Iğdır'dan gelen halkımızın acılarını paylaşıyoruz. Onların acısı bizim acımızdır. Biz de bu arkadaşlarımızın çizgisinde yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Gültekin'in annesi Naciye Gültekin, oğlunun mezarı başında saatlerce gözyaşı dökerken, güçlükle mezarın başından götürülebildi. Gültekin ailesinin çocuklarının mezarının hangisi olduğunu öğrenmelerinin ardından mezarı Tuzluca'ya götüreceği belirtildi.

Dicle Haber Ajansı






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder