12 Ağustos 2013 Pazartesi

HPG bombardımanda yaşamını yitiren 5 gerillayı andı

                              5 gerilladan biri olan Recep Deniz (Deniz Ararat) Ağrılı

HPG, 2012 Devrimci Halk Savaşı hamlesi sırasında Türk ordusunun bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 5 HPG gerillasını andı.


HPG tarafından yapılan yazılı açıklamada, 5 HPG gerillasının 2012 Devrimci Halk savaşı hamlesi adını verdikleri eylemsellik sürecine aktif olarak katıldıklarının altı çizildi. 5 gerillanın hamle sırasında bir görev esnasında Türk ordusunun yoğun bombardıman sonucu yaşamını yitirdikleri kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“2012 Devrimci Halk Savaşı hamlesi eylemlerine aktif katılan, her an ve mekanda Apocu militan çizginin temsilciliğini en güçlü bir şekilde yerine getiren 5 yoldaşımızı saygıyla anıyoruz.

Şehit Xebat, Şehit Baz, Şehit Bahtiyar, Şehit Agır ve Şehit Deniz yoldaşlar Önderliğimizin ve ülkemizin özgürlüğü hedefine sarsılmaz bir irade, kararlılık ve büyük bir moral güçle katıldıkları esnada birlikte şahadete ulaşmışlardır. Medya Savunma Alanları'nda bir görev esnasında işgalci TC ordusunun yoğun bombardımanı sonucu şehit düşen yoldaşlarımızın anıları, özgür Kürdistan dağlarında yoldaşlarıyla birlikte hep yaşayacaktır.

Kürt halkına ve hareketimize dayatılan imha savaşına karşı 2012 yılında gerçekleştirilen Devrimci Halk Savaşı hamlesinde büyük kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi, beş yoldaşımız şahsında saygı ve minnetle anıyor, soluk soluğa geçen mücadele yılının yaratımı olan özgür yarınların kazanılması imkanını mutlaka zafere taşıyacağımız sözünü yineliyoruz.”

7 Eylül 2012 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Mardin doğumlu Murat Ökmen (Xebat Fırat)

Batı Kürdistan Derik doğumlu Feyiz Muhammed (Baz Derik)

Bitlis doğumlu Emrah Erdoğan (Agir Çekdar)

Van doğumlu Kenan Uruk (Bahtiyar Miks)

Ağrı doğumlu Recep Deniz (Deniz Ararat)

Fırat Haber Ajansı

1 yorum:

  1. 5 oruspu çocuğununda ateşleri bol olur inşallah

    YanıtlaSil