28 Temmuz 2013 Pazar

'Rojava için etten duvar öreriz'

Ağrı'nın Patnos ilçesinde faaliyet yürüten STK, seçilmiş ve siyasi parti temsilcileri, Rojava'ya dönük artan saldırılara karşı tepkilerini "sınırda etten bir duvar öreriz" diyerek gösterdi. 


Rojava'da çetelerin halka karşı giriştiği saldırılar, Ağrı'nın Patnos ilçesinde faaliyet yürüten STK, seçilmiş ve siyasi parti temsilcileri tarafından tepkiyle karşılandı. Rojava'ya dönük kirli politikaların devreye konulduğunu ve bu politikalarda yer alan çeteci grupların Türkiye tarafından desteklendiği görüşünü dile getiren kurum temsilcileri, Rojava halkının kendi kaderini tayin etme hakkının olduğuna vurgu yaptı.

Dünya üzerinde demokratik bir hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Eğitim Sen Patnos Şube Temsilcisi Fatih Taşdemir, Ortadoğu'da da "Arap Baharı" ile birlikte demokratik eylemselliklerin hız kazandığına vurgu yaptı. Kürtlerin yüzyıllardır 4 devlet arasında topraklarının parçalandığını ifade eden Taşdemir, Kürtlerin en önemli baharlarından birinin de Rojava olduğunu aktardı. Taşdemir, "Diğer halkların devrimlerinde olduğu gibi Rojava'daki Kürt devrimi de sadece Rojava'daki Kürtleri ilgilendirmiyor. Bu bağlamda diğer bölgelerdeki Kürtleri de etkiliyor. Buradaki Kürtler de, teyakkuz halindedir. Yani ayağa kalkmış durumdadır" dedi.

Rojava'daki Kürt kardeşlerinin yanlarında olduklarını göstermek için çabalarını sürdürdüklerini dile getiren Taşdemir, "Eğer ki Rojava'daki Kürtlerin üzerindeki baskılar devam ederse, bizler de sınırda etten bir duvar örerek çeteci güçlerin oraya geçmesini engelleriz" ifadelerini kullandı.

Kürt kardeşlerimizin yanındayız!

"Çetelerin Rojava halkına saldırmasının devam etmesi halinde tüm Kürt halkı olarak savaşmaya hazır olduklarını" dile getiren Patnos Belediye Başkanı Mahmut Yıldız da, çetelerin Türkiye'de örgütlenip Rojava'daki Kürt halkına saldırdığını söyledi. Yıldız, "Eğer bu durum bu şekil devam ederse, biz Kürtlerde oraya gidip savaşacağız. Oradaki duruma baktığımız zaman Türkiye ile alakalı bir durumun olmadığını açıkça görüyoruz. Rojava tamamen Kürtlerin bölgesidir. Biz Kürtler olarak şunu net olarak belirtiyoruz; Rojava'daki Kürt kardeşlerimizin üzerindeki baskılar kalkmazsa, biz var gücümüzle savunmaya geçeceğiz" dedi.

Rojava'da Kürtlere karşı kullanılan El-Nusra ve farklı çetelerin tamamen Türkiye destekli olduğuna vurgu yapan BDP Patnos İlçe Örgütü Başkanı İkram Bedir ise, "40 yıldan fazladır zulüm altında olan Rojavalı kardeşlerimize elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız" mesajı verdi.

'Rojavalılar yaşamlarına sahip çıkıyor'

"Dünyada hiçbir gücün bir halkın direnişi önünde duramadığını" ifade eden Serhat Kültür Merkezi eğitimcilerinden Arif Alpdoğan da, Rojavalıların saldırılar karşısında gösterdikleri direnişlerinin kültürel ve sosyal değerlerine, kimliğine, yurttaşlık haklarına, dünya görüşleri ve yaşam haklarının ellerinden alınmak istenmesine karşı mücadelenin bir göstergesi olarak ortaya çıktığını kaydetti.

(diha)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder