15 Temmuz 2013 Pazartesi

PKK'nin Ağrı Tendürek Dağı ve Kars Çemce Dağı Sorumlusuna 374 Yıl Hapis Cezası

PKK'li Vedat Erkmen, 28 eylem suçundan 374 yıl, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi. PKK'li Erkmen, 34 bin TL adli para cezasına da çarptırıldı.


Edindiğinimiz bilgilere göre: PKK'nin Ağrı Tendürek Dağı ve Kars Çemçe sorumlusu 'Çem' kod adlı Vedat Erkmen, 3 Temmuz 2012 tarihinde polisin sıcak takibinden kaçarken otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu ağır yaralı olarak ele geçirilen PKK'li Erkmen 28 eylem suçundan 374 yıl, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu gün görülen karar duruşmasında Mahkeme Heyeti: “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak taşımak, cebir, şiddet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma” suçlarından TCK'nın 302-1 maddesi kapsamında ağırlaştırılmış müebbet, 347 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Vedat Erkmen'i 34 Bin TL adli para cezasına da çarptırdı.

3 Temmuz 2012 tarihinde Erzurum'un Karayazı ilçesinden Kars'a gitmek için Servet K.'nın kullandığı araca binerek polisin sıcak takibinden kaçmak isteyen Vedat Erkmen, Karayazı Yücelik köyü mevkisinde aracın yoldan çıkarak takla atması sonucu 18 yaşından küçük 'Brüsk' kod adlı Ahmet A. ile ağır yaralı olarak yakalanmıştı.

Dengê Agirî Haber Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder