29 Temmuz 2013 Pazartesi

Aksoy: Rojava ile özgürlük sofrasında bir araya gelmeliyiz

BDP Sincan İlçe Örgütü'nün verdiği iftar yemeğinde konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy Rojava'daki saldırıları kınayarak, "Rojava'daki Kürtlerle özgürlük sofrasında bir araya gelme" çağrısında bulundu.


BDP Sincan İlçe Örgütü, Ramazan ayı dolayısıyla parti üyelerine ve yurttaşlara iftar yemeği verdi. Happy Garden Düğün Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ankara İl Eş Başkanları Ahmet Aday ve Bedriye Irmak, il ve ilçe yöneticileri de katıldı. Yemeğin verildiği salona, "Ramezana gelê me piroz be" ile "Özgür Önderlikle demokratik konfederalizmi gençlik inşa edecektir" pankartı ve BDP bayrakları asıldı. Yemek öncesi okunan mevlidin ardından BDP Ankara İl Eş Başkanı Ahmet Aday kısa bir konuşma yaptı. Rojava'da çeteciler ile YPG arasında yaşanan çatışmalara değinen Aday, "Rojava'da kendini Müslüman olarak tanıtan çeteciler, orada bulunan Kürtlere saldırıyor. Bu Müslümanlığa sığmaz. Müslümanlık bu değil. AKP'de, bunlara destek veriyorsa AKP'de Müslüman değil. Rojava bizim onurumuzdur. Bütün Kürtler Rojava ile dayanışma içinde olmalıdır" dedi.

'Öcalan özgür değilse, Kürtler de özgür değildir'

Aday'ın ardından söz alan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise, Rojava'da Kürtlerin varlık ile yokluk savaşı verdiğini belirterek, "Rojava'da Esad veya çeteciler galip gelirse ikisi de Kürtleri katleder. Rojava'daki Kürtlerle özgürlük sofrasında bir araya gelmeliyiz" diye konuştu. Kürtlerin yüzyıllar boyunca ezildiğini hatırlatan Aksoy, "Kürtler, Sayın Öcalan'ın felsefesine inanarak, şu an dünyanın gündemine oturmuşlardır. Kürtler birlik olursa özgürlüğünü daha çabuk kazanır" dedi. Yaşanan barış sürecinin PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatıldığı ve devam ettirildiğini aktaran Aksoy, yaşanan süreçte PKK'in üzerine düştüğünü yaptığını ve adım atma sırasının ise, AKP'de olduğunu söyledi. Öcalan'ın barış sürecini daha sağlıklı yürümesi için Öcalan'ın özgür olması gerektiğini vurgulayan Aksoy, "Kürtlerin özgürlüğü Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne bağlıdır. Sayın Öcalan özgür değilse Kürt halkı da özgür değildir" diye vurguladı.

diha



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder