15 Temmuz 2013 Pazartesi

Ağrılı Ali Sarı'nın Mahkemesi 17 Temmuz'da

17 Temmuz Çarşamba saat 10:30‘da Kartal Adliyesi’ndeyiz
...
Marmara Üniversitesi’nde Bıçaklanarak Yaralanan Ağrılı Ali Sarı’nın İlk Duruşması için Dayanışma Çağrısı: Adalet, bir gün size de lazım olabilir.

Kürt öğrenci Ali Sarı geçtiğimiz yılın Aralık ayında Maramara Üniversitesi’nde dersliğin önünde bir grup ülkücü tarafından bıçaklanmış, bir “özel güvenlik ve sivil polis cenneti”(!) olan Marmara Üniversitesi’nde böyle bir saldırının gerçekleştirilebilmiş olması bir adaletsizlikler zincirinin ilk halkasında olduğumuzu açıkça göstermişti. Adaletin yerini bulması için tüm vicdan sahiplerini, ilk duruşması 17 Temmuz tarihinde saat 10:30‘da Kartal Adliyesi’nde yapılacak olan bu olayla ilgili duyarlı olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz.


Ülkemizde adaletin yerini bulmasının çok da kolay olmadığını son günlerde Gezi Parkı ile ilgili gelişmeler sebebi ile tüm kamuoyu yakinen tecrübe etti. Kamuoyu tepki vermeseydi “palalı saldırgan”ın serbest bırakılmasından sonra hakkında yakalama kararı çıkarılması büyük ihtimalle söz konusu olmayacaktı. Ethem Sarısülük davasında da benzer bir durumla karşı karşıya olduğumuz malum. Bu sıcak gelişmeler kuvvetle muhtemel Ali Sarı’yı bıçaklayanlar tarafından umut verici olarak karşılanırken bizler içinse hiç şüphesiz birer utanç kaynağıdır. Adaleti ve vicdanları yaralayan bu olaylar tekrar yaşanmasın diye, adaletin sesini hep birlikte yükseltmek için sizlerden destek bekliyoruz.

Kürtlerin maruz kaldığı adaletsizlikleri Gezi Parkı olayları sırasında bir nebze anlayarak “öteki” olmanın ne manaya geldiğini öğrenen herkesi adaletin bir kez daha yenilmemesi için bu çağrıya kulak vermeye davet ediyoruz.

Suçlular cezasını çeksin,
Aynı mağduriyetler tekrar yaşanmasın diye!
Benzer gruplar, adaletsiz yargı kararlarından güç almasın,
Güçlüler değil, haklılar kazansın diye!

Adaletin herkese, adaletsizliklerden faydalananlara bile lazım olduğuna şüphe yok. Sıra size geldiğinde aynı sözleri tekrarlamamak için şimdi destek zamanı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder