4 Temmuz 2013 Perşembe

Ağrı’da Demokratik Yurtsever Gençlik Temsilcisi Abdullah Demirci'ye 9 Yıl Ceza

Ağrı’da Demokratik Yurtsever Gençlik Merkezi (DYGM) temsilcisi olan üniversite öğrencisi Abdullah Demirci, tutuksuz yargılandığı Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde PKK’ye üye olmak suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Dengê Agirî

TMK 10. Madde ile Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin, DYGM'nin bir siyasi parti gibi gösterilerek şehir merkezlerinde Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) yapılanması altında PKK’nin dağ kadrosuna eleman kazandırmak, resmi kurum ve kuruluşlara Molotof kokteyli atmak, gösteri ve yürüyüşlere katılarak PKK adına Ağrı ilinde ses getirici şiddet eylemleri planladıkları gerekçesiyle Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10-15 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle 4 kişi hakkında dava açıldı.

Bugün görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti: KCK’nin Yurtsever Gençlik Merkezi Temsilcisi olan üniversite öğrencisi Abdullah Demirci’yi TCK’nin 314-2 maddesi kapsamında eylemlerini örgüt faaliyetlerini kapsamında gerçekleştirdiği gerekçesiyle 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, Abdullah Demirci hakkında verilen ceza hükmü ile birlikte yakalama kararı çıkardı.

Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan üniversiteli öğrenciler Y.S., S.S. ve B.G.’nin ise beraatlarına karar verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder