5 Temmuz 2013 Cuma

Ağrı Diyadin"de "Hükümet adım at" yürüyüşü

Ağrı"nın Diyadin ilçesinde “Hükümet adım at” yürüyüşü düzenlendi.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde “Hükümet adım at” yürüyüşü düzenlendi. BDP Diyadin ilçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında bulunan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM üyesi Metin Bingöl, BDP yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi, buradan PTT Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Kitle, “Bi ji serok Apo”, “PKK halktır halk burada” sloganları attı.
Yürüyüşte konuşan BDP PM Üyesi Üyesi Metin Bingöl, “Amed Newroz’unda Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın manifesto değerindeki mesajının arkasında durduk. AKP süreci kendisi başlatmış gibi göstererek her yerde bunu kendine mal etmeye çalıştı. Bugün Tendürek Dağı’nda açacağımız çözüm çadırları sürece ne kadar destek verdiğimizi gösteriyor” dedi.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise, Kürt halkının özgürlüğünün Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiğini belirterek, “Eğer Sayın Öcalan özgürleşecekse Kürt ve Ortadoğu halkları da özgürleşecektir. Kadına yönelik giderek artan tecavüzler devletin bilgisi dahilin de yapılıyor. Biz Kürt halkı olarak bu lanetli tecavüz olaylarını kınıyoruz. Hükümet bir an önce adım atarak, tecavüzcülere gereken cezayı vermelidir” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından kitle sloganlar eşliğinde Tendürek Dağı’nda kurulacak olan “Çözüm çadırı”nın açılışı için yürüyüşe geçti.


Kaynak:  DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder