19 Temmuz 2013 Cuma

Adli Tıp Ağrı Bld Bşk Hasan Arslan'ın Sahtekarlğını Kanıtladı

DİSK Genel-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, "Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın iftirasına adli tıp son noktayı koydu"

Belediye işçilerinin örgütlü bulunduğu sendika temsilcileri ile imzalanan sözleşmeyi inkâr
eden AKP'li Ağrı Belediyesi'ne karşı sendika tarafından açılan davada, imzaların tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderilen protokol metni üzeride yapılan inceleme soncunda, atılan imzaların gerçek olduğu saptandı.


AKP'li Ağrı Belediyesi'nin belediye işçilerinin örgütlü olduğu DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası yöneticileri ile yapılan "Sendikal Haklar Protokolü"nü kabul etmeyerek, işçileri hükümete yakın Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş'e yönlendirmek için baskı uygulaması üzerine konu sendika yöneticileri tarafından yargıya taşınmıştı. Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, mahkeme daha önceki duruşmada protokol metni üzerindeki imzaların tespiti için sözleşme metnini, Adli Tıp Kurumu'na göndermişti. Mahkemeye ulaştırılan cevap yazısında "yapılan inceleme sonucunda metin üzerindeki imzaların gerçek olduğu ve Ağrı Belediye başkan yardımcıları İbrahim Erol Kösedağ, Ömer Çelik ve Personel Müdürü Mehmet Ali Kızgın'a ait olduğunun saptandığı" belirtildi.

'İftira ortaya çıktı'

Duruma ilişkin açıklama yapan DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, "Yasalar önünde, Ağrı AKP Belediye Başkanı Hasan Arslan, başkan yardımcıları İbrahim Erol Kösedağ, Ömer Çelik ve Belediye Personel Müdürü M. Ali Kızgın'ın iftira attıkları meydana çıkmış ve mahkemelerce onaylanmıştır. Bundan dolayı bize atılan iftiralar sebebiyle Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, başkan yardımcıları İbrahim Erol Kösedağ, Ömer Çelik ve Personel Müdürü M. Ali Kızgın hakkında tazminat hakkımız doğmuştur. En kısa süre içerisinde malum kişiler hakkında sahtekarlık ve iftira suçu atılmasından dolayı yasal yollardan dava açacağız" dedi.

Haber: Veysel Şimşek / Ağrı Yankı Gazetesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder