28 Mart 2013 Perşembe

Halil Aksoy, Böcek Skandalını Meclis'e Taşıdı


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Sincan 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan dinlenme cihazlarına ilişkin yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e soru önergesi verdi.


Aksoy, 15 Mart 2013 tarihinde Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde siyasi tutsakların aileleri ile görüşme yaptıkları odanın içinde böcek diye tabir edilen dinleme cihazının bulunması üzerine yapılan şikayetlerin ardından görüşme odalarının bir çoğunda benzer cihazların bulunduğunu belirterek, “Bu cihazlar, tutuklu ve hükümlülerin baskısıyla cezaevi idaresi tarafından tutanak ve fotoğraflar ile kayıt altına alındı. Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde yaşanan bu hukuk dışı uygulamanın başka cezaevlerinde ve avukat görüşme odalarında da olduğu tahmin edilmektedir” dedi.

Aksoy, Bakan Ergin’in yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu: “Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevinde 15 Mart 2013 tarihinde yaşanan 'böcek' olayıyla ilgili Bakanlığınıza intikal etmiş herhangi bir bilgi var mıdır? Söz konusu olayla ilgili idari ve adli soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa sorumlular tespit edilmiş midir? Böcek diye tarif edilen dinleme cihazları cezaevine kim ve ne şekilde sokmuştur? Cezaevi idaresinin dinleme cihazlarının görüşme odalarına konulması ile ilgili bilgisi var mıdır? Yapılan aramalara sonucunda kaç tane dinleme cihazı bulunmuştur. Bunlar hangi odalarda bulunmuştur? 15 Mart 2013 tarihinde Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevinde yaşanan hukuk dışı olayın ardından Bakanlığınızca tüm cezaevlerinde bir denetim yapılmış mıdır? Yasadışı dinlemelerin cezaevlerinde yaşanmaması için Bakanlığınızın yaptığı ya da planladığı bir çalışması var mıdır?”

DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder