19 Mart 2013 Salı

AĞRI’DA BÜYÜK NEWROZ COŞKUSU


Ağrı'da sabahın erken saatlerinde BDP il binası önünde toplanan ve aralarında BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Eş Başkanları Mensure Aslan ve Halef Keklik, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ın da bulunduğu yüzlerce kişi, halay çekti. Daha sonra grup, Newroz'un kutlanacağı eski Saman Pazarı'na doğru yürüyüşe geçti. "Newroz pîroz be" pankartının taşındığı yürüyüşte, "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Bê Serok jiyan nabe", "Selam selam İmralı'ya bin selam" slogan atıldı.
Newroz alanına gelen kitle, polis tarafından oluşturulan 8 arama noktasından geçtikten sonra alana girdi. Kadınların kıras û fîstan ve çocuklarını sarı, kırmızı, yeşil flama ve takılarla giydirmeleri dikkat çekti. Alan sarı kırmızı yeşil flamalar ve balonlarla süslenirken, "Barışa selamlar olsun", "Newroz pîroz be", "Öcalan'a özgürlük Kürtlere statü" pankartının yanı sıra, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları açıldı. Sahnede çalınan müzikler eşliğinde halay çekildi. Kutlama, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Newroz'un açılış konuşmasını yapan BDP İl Eş Başkanı Halef Keklik, bu yıl yapılan Newroz'un diğer Newroz'lardan farklı olduğunu belirterek, Newroz'un Kürt halkının özgürlüğüne kavuşacağı Newroz olacağını dile getirdi. BDP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Sezgin, BDP PM üyesi Metin Bingöl, BDP İl Eş Başkanı Mensura Aslan, PKK'nin öncü kadrolarından Sema Yüce'nin annesi Zenure Yüce, halkı selamlayarak Newroz bayramlarını kutladı.

'Kürt halkı Öcalan'ın etrafında kenetlenmeli'

Kutlamada konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, başta Öcalan olmak üzere herkesin Newroz bayramını kutladı. Kürt halkının özgürlük Newroz'u kutladığını belirten Aksoy, "Sayın Abdullah Öcalan'ın son zamanlarda basına da yansıyan sözler ve açıklamaları sürecin nasıl gittiği net olarak ortaya çıkmıştır. Kürt halkı samimi olarak çözüm adresini söylemini ortaya koymuştur. Sayın Öcalan yıllardır barış için mücadele ediyor. Halen bu mücadelesini sürdürüyor. Bizde Kürt halkı olarak Sayın Öcalan'ın arkasındayız ve bundan sonrada arkasında olacağız" diye konuştu. Aksoy, son olarak dün İmralı'da PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşme sırasında Öcalan'ın verdiği mesajı halka okudu.

Konuşmalardan sonra Newoz ateşi yakıldı. Kutlamalar Hozan Canê'nin söylediği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder