19 Mart 2013 Salı

Ağrı ‘KCK’ davasında 31 yıl hapis cezası


"KCK üyesi oldukları" iddiasıyla haklarında hapis cezası verilen BDP Genel Merkez çalışanı Sudan Güven, Reyhan Çomak ve Yaşar Karakuş'a ilişkin gerekçeli karar açıklandı. Gerekçeli kararda, olmayan gizli tanık "Ağrı Dağı"nın beyanları ve Anneler Günü için dağıtılan davetiyeler delil olarak gösterildi.


Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından 6 Aralık 2011 tarihinde yapılan "KCK" operasyonu kapsamında tutuklanan Yaşar Karakuş (37), BDP Genel Merkez çalışanı Sudan Güven (37) ve Reyhan Çomak (46) hakkında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı örgüte üye olmak" iddiasıyla dava açılmıştı. Dava kapsamında mahkeme heyeti, Sudan Güven'e 9, Reyhan Çomak'a 10.5, Yaşar Karakuş'a ise 12 yıl hapis cezası vermişti.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, Doğubayazıt'ta Anneler Günü etkinliği için dağıtılan davetiyeler de delil olarak gösterildi. BDP Kadın Meclisi imzası ile 6 Mayıs 2011 tarihinde dağıtılan davetiyede, "Yaşamak güzeldir anne, yaşamak senin için. Yaşamak güzeldir anne, yaşamak yarınlar için. Ölmek yaşamaktır yine, halkının yüreğinde. Ölmek güzeldir anne, ölmek özgürlük için. Uğur'lar, Enes'ler öldürüldükçe çocuklar terörist ilan edilip cezaevine konuldukça bizim için 'Anneler Günü' acıların daha fazla hatırlandığı bir gün olarak kalacaktır. Erdoğan'ın anneler gününde annelere armağanı gözü oyulmuş ve kulakları kesilmiş çocukların cenazeleri oldu" cümleleri de suç unsuru sayıldı.

Gerekçeli kararda, olmadığı ortaya çıkan gizli tanık "Ağrı Dağı"nın beyanlarına da yer verilmesi dikkat çekti. KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan tarafından 2011 genel seçim çalışmalarında kullanılması için 120 bin dolar gönderildiğini ileri süren gizli tanık, bu paranın 3 sanık tarafından alındığını ve bir kısmının amaçları doğrultusunda kullanmadıklarını ileri sürdü.

Fırat Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder