19 Aralık 2012 Çarşamba

Doğubeyazıt Belediye Başkanı DR.Korkmaz’dan Fırıncılara Teşekkür Belgesi


Doğubayazıt Belediyesi ilçede hijyen koşullarına uyan fırınlara teşekkür belgesi verdi.

Ekmeklerin hijyen tekniğine uygun şekilde üretilmesi, muhafazası ve satışa sunulması konularında belirlenerek belgelerin verildiğini ifade eden Belediye Başkanı Canan Korkmaz, halk sağlığını dikkate alan fırıncıların sürekli denetleneceğini belirtti.


Korkmaz,”Zabıta müdürlüğümüz periyodik olarak gerçekleştirdiği denetimlerde hijyen koşullarına uymayan esnafları uyararak bu koşullara uymayanlara yaptırım uyguladığımız gibi halk sağlığını düşünen esnafımıza da belgelendirerek ödüllendiriyoruz” dedi.

Korkmaz, ekiplerimiz Ürünlerin taşınması ve satışı sırasında çalışan tüm personelin, kişisel temizliğini sürdürmeye azami itina göstererek uygun ve temiz kıyafet giyecek ve koruyucu eldiven kullanması konusunda uyaracağını belirtti.

Korkmaz,” Ürünlerin satışa sunulduğu ekmek dolapları veya tezgahları açıkta bırakılmayacak şekilde kapalı bir ortama konulmalı.

Böylelikle marketlerin, mahalle bakkallarının yol kenarlarında, kaldırımlarda yer alan toza, egzoza maruz kalan uygunsuz dolaplarında ekmek satılamayacak. Bu da sağlık açısından en uygun olanıdır” dedi.

Kaynak: http://www.agrihalk.com/2012/12/dogubeyazt-belediye-baskan-drkorkmazdan.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder