6 Kasım 2012 Salı

Saldırıya uğrayan Kürt öğrencinin durumu ciddiyetini koruyor

 İSTANBUL (DİHA) - Marmara Üniversitesi'nde ülkücüler tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Kürt öğrencilerden Ali Sarı, dün alındığı ameliyatın ardından aşırı kan kaybettiği için yeniden ameliyata alındı.


Dün öğle saatlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Atatürk Eğitim Fakültesi'nde ülkücü bir grubun bıçaklı saldırısına uğrayan iki Kürt öğrenciden ağır yaralanan Ali Sarı'nın durumu ciddiyetini koruyor. Vücudunun 3 yerine aldığı bıçak darbesi ile ağır yaralanan Sarı, dün akşam saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde 2 saat süren ameliyata alındı. Ameliyatın ardından yoğun bakımdaki tedavisi süren Sarı, bugün yeniden ameliyata alındı. Aşırı kan kaybı nedeniyle ameliyata alınan Sarı için acil olarak AB RH negatif kan ihtiyacı talebinde bulunuldu.

Öte yandan saldırıya uğrayan öğrencilerden Gülsüm Teymuroğlu'nun dün akşam saatlerinde üniversite rektörlüğü tarafından ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Üniversite Rektörü Zafer Gül'e, saldırı esnasında çekilen görüntüleri gösteren Teymuroğlu'na rektörün hiçbir şey söylemediği öğrenildi. Teymuroğlu'nun kendilerine saldıranlar arasında bulunan iki kişiyi de teşhis ederek şikayette bulunduğu öğrenildi. Saldırının ardından tomografisi çekilen Teymuroğlu'nun da vücudunun çeşitli yerlerinde zedelenme olduğu ve tedavisine devam edeceği belirtildi.

Saldırıya uğrayan öğrencilerin arkadaşları saat 14.00'da Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek, saldırıyı kınayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder